Θεραπεία για ασθενείς με Αιμορροφιλία Β, με χορήγηση έως κάθε 21 ημέρες

Θεραπεία για ασθενείς με Αιμορροφιλία Β, με χορήγηση έως κάθε 21 ημέρες

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε νέο δοσολογικό σχήμα της θεραπείας προφύλαξης albutrepenonacog alfa® με δυνατότητα περαιτέρω παράτασης του μεσοδιαστήματος μεταξύ των χορηγήσεων έως 21 ημέρες για τους κατάλληλους ενήλικες ασθενείς.

Το albutrepenonacog alfa®, είναι η καινοτόμος, μακράς δράσης ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη της CSL Behring που δημιουργείται από τη γενετική σύντηξη ανασυνδυασμένης λευκωματίνης με ανασυνδυασμένο παράγοντα πήξης ΙΧ (rFIX-FP), για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της αιμορροφιλίας B. Βάσει των πληροφοριών που παρέχονται στη νέα Περίληψη των Χαρακτηριστικών του Προϊόντος, αποτελεί πλέον την πρώτη θεραπεία με παράγοντα πήξης ΙΧ που μπορεί να χορηγηθεί έως και κάθε 21 ημέρες.

Σύμφωνα με δήλωση του Δρ. Giancarlo Castaman, Διευθυντή του Κέντρου Αιμορραγικών Διαταραχών και Πήξης του Νοσοκομείου Careggi στη Φλωρεντία, «Χάρη στη δυνατότητα μεγαλύτερου μεσοδιαστήματος χορήγησης, οι επιλογές για τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας είναι πλέον περισσότερες και η εξατομικευμένη θεραπεία με το albutrepenonacog alfa® βελτιώνεται ακόμη περισσότερο».

«Ακούσαμε προσεκτικά τους ασθενείς μας και συμμεριστήκαμε την ανάγκη τους για εξατομικευμένη θεραπεία με δυνατότητα χορήγησης άνω των 14 ημερών», πρόσθεσε ο Δρ Lutz Bonacker, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της CSL Behring στην Ευρώπη, ο οποίος εξέφρασε επίσης την υπερηφάνεια του για το γεγονός ότι «μόνο η CSL Behring προσφέρει ένα προϊόν όπως το albutrepenonacog alfa®, με ευρείες επιλογές ευέλικτης χορήγησης που μπορούν να μειώσουν την επιβάρυνση της θεραπείας για πολλούς ασθενείς».

Το albutrepenonacog alfa®, αποτελεί την πρώτη θεραπεία με παράγοντα πήξης IX, η οποία προσφέρει δυνατότητα χορήγησης 21 ημερών.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου