Θεσσαλονίκη: Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Φόβοι ειδικών για εικόνες Ιταλίας

Θεσσαλονίκη: Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Φόβοι ειδικών για εικόνες Ιταλίας

«Οι εικόνες δεν απέχουν πολύ από εκείνες στα νοσοκομεία στην Ιταλία», τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κάνοντας έκκληση να μην βγαίνουν οι πολίτες από τα σπίτια τους

Παρά το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα του lockdown έχουν τεθεί σε εφαρμογή νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, αυτά δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει ακόμα καρπούς, αναφορικά με την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού. Αντίθετα τα στοιχεία τόσο του ΕΟΔΥ όσο και του ΑΠΘ, χτυπούν το καμπανάκι του συναγερμού για το μέλλον των νοσοκομείων της πόλης, των ΜΕΘ αλλά πάνω από όλα των πολιτών της. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μάλιστα, περιέγραψε με έντονο τρόπο το πώς είναι πιθανό να εξελιχθεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη: «Οι εικόνες δεν απέχουν πολύ από εκείνες στα νοσοκομεία στην Ιταλία», όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

«Η κατάσταση είναι κρισιμότατη. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη να μην μετακινούνται, παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο. Να μην βγαίνουν από το σπίτι τους, παρά μόνο αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Κάνω, επίσης, έκκληση στους συναδέλφους γιατρούς που μπορούν να βοηθήσουν, να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, γιατί υπάρχει ανάγκη για γιατρούς στα νοσοκομεία μας» ανέφερε σε δραματικό τόνο ο κ. Εξαδάκτυλος.