Θετικά αποτελέσματα καταγράφει η Sanofi με την συμβολή της Genzyme και της Sanofi Pasteur

Θετικά αποτελέσματα καταγράφει η Sanofi με την συμβολή της Genzyme και της Sanofi Pasteur

Θετικές επιδόσεις για όλες τις παγκόσμιες επιχειρησιακές μονάδες κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016 παρουσίασε η φαρμακευτική Sanofi, της οποίας οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε €8.867 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 3,3% σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία ή κατά 3,4% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος.

Στα αποτελέσματα αυτά, συνέβαλε η Sanofi Genzyme που κατέγραψε αύξηση 12,6% χάρη στα προϊόντα της πολλαπλής σκλήρυνσης, η Sanofi Pasteur που σημείωσε αύξηση 3,7% λόγω των ισχυρών πωλήσεων των παιδιατρικών εμβολίων και η Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Διαβήτη και Καρδιαγγειακών Νοσημάτων της οποίας οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,8%. Οι παγκόσμιες πωλήσεις μόνο του τομέα διαβήτη, αυξήθηκαν κατά 1,9%.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα ολόκληρης της περασμένης χρονιάς, οι καθαρές πωλήσεις το 2016 ανήλθαν σε €33.821 εκατ., καταγράφοντας μείωση κατά 0,7% σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία και αύξηση 1,2% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος. Οι πωλήσεις της Sanofi Genzyme ανήλθαν σε €5.019 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 17,3%, ενώ οι πωλήσεις της Sanofi Pasteur αυξήθηκαν κατά 8,8% σε €4.577 εκατομμύρια. Οι πωλήσεις της επιχειρησιακής μονάδας Αναδυόμενων Αγορών αυξήθηκαν κατά 2,4% αγγίζοντας τα €9.593 εκατομμύρια (αύξηση κατά 7% με εξαίρεση τη Βενεζουέλα).

Στρατηγικές προτεραιότητες

Στις προτεραιότητές της η Sanofi περιλαμβάνονται:

– Η ολοκλήρωση της ανταλλαγής δραστηριοτήτων με την Boehringer Ingelheim (BI) που τοποθετεί τη Sanofi σε παγκόσμια ηγετική θέση στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας.
– Η λύση της κοινοπραξίας εμβολίων της SanofiPasteur και της MSD που έχει ως αποτέλεσμα την ξεχωριστή στρατηγική των δύο εταιριών στο πεδίο των εμβολίων στην Ευρώπη.
– Η κυκλοφορία στις ΗΠΑ και η έγκριση στην ΕΕ του σταθερού συνδυασμού ινσουλίνης glargine 100 U/ml με λιξισενατίδη για τη θεραπεία ασθενών με διαβήτη τύπου 2.
– Η έγκριση του sarilumab για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας στον Καναδά, ενώ προγραμματίζεται η εκ νέου υποβολή φακέλου για έγκριση στις ΗΠΑ στη διάρκεια του 1ου τριμήνου του 2017.
– Η έναρξη κλινικών μελετών με 5 νέους δραστικούς παράγοντες το 2016: isatuximab, PD-1, sotagliflozin, olipudase alfa και NeoGAA.

Ο Chief Executive Officer της Sanofi κ. Olivier Brandicourt, δήλωσε με βάση τα παραπάνω ότι: “Το 2016 ήταν μία περίοδος έντονης δραστηριότητας για τη Sanofi, καθώς σημειώσαμε σημαντική πρόοδο στο πλαίσιο του στρατηγικού μας χάρτη για το 2020. Ολοκληρώσαμε με επιτυχία την ανταλλαγή με την Boehringer Ingelheim, γεγονός που μας έφερε σε ηγετική θέση στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας.

Η βελτιστοποίηση της οργάνωσής μας άρχισε να αποδίδει καρπούς και είχε ως αποτέλεσμα μια πιο ισχυρή οικονομική απόδοση σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες μας.

Παράλληλα, προχωρήσαμε στην κατάθεση φακέλου για την έγκριση του πρωτοποριακού μας καινοτόμου προϊόντος dupilumab για την πρώτη ένδειξη, την ατοπική δερματίτιδα, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Επιπλέον, ξεκίνησαν εγκριτικές μελέτες με πέντε νέους δραστικούς παράγοντες”.