Θετικός στον κορονοϊό ο Εξαδάκτυλος -Δεν πρόλαβε να κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου

Θετικός στον κορονοϊό ο Εξαδάκτυλος -Δεν πρόλαβε να κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Την ανακοίνωση έκανε μέσω του Facebook, την Κυριακή, ο ίδιος αναφέροντας: «Σήμερα διαγνώσθηκα θετικός στην Covid με ήπια συμπτώματα».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid19 στις 13 Ιανουαρίου, δεν πρόλαβε να περάσει το απαραίτητο διάστημα για να κάνει την δεύτερη δόση και να αποκτήσει ο οργανισμός του τα απαραίτητα αντισώματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Εξαδάκτυλος δεν γνωρίζει πώς και από ποιον κόλλησε κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι με αφορμή το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό παρά το ότι είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι η πρώτη δόση αφήνει μια ανοσία της τάξεως του 50% αφού περάσουν 15 μέρες και πρόσθεσε ότι «για να είμαστε σίγουροι για την ανοσία θα πρέπει να έχει γίνει και η δεύτερη δόση και να έχουν περάσει 7 μέρες για το εμβόλιο της Pfizer και 14 για της Moderna. Ο κ. Εξαδάκτυλος κόλλησε 10 μέρες μετά τη πρώτη δόση και είναι μεγάλο το διάστημα για να έχει επωαστεί από πριν. Αυτό συμβαίνει και δεν πρέπει ποτέ να είμαστε σίγουροι μετά την πρώτη δόση».

Ο κ. Εξαδάκτυλος είναι το πρώτο μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, που διαγιγνώσκεται θετικός στον ιό από την έναρξη της πανδημίας ως και σήμερα.