Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε αντηλιακό;

Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε αντηλιακό;

Η επιλογή αντηλιακού μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση, αφού στην αγορά υπάρχει πληθώρα προϊόντων που μοιάζουν μεταξύ τους.

Έρευνα του thesweethome.com έδειξε τι πρέπει να προσέξετε!

 Δείκτης προστασίας

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα αντηλιακά με SPF 60+ δεν λειτουργούν όπως υποστηρίζουν στην ετικέτα τους. Επιλέξτε αντηλιακά με το λιγότερο SPF 30+ ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες για ερυθρότητα, ηλιακά εγκαύματα, ρυτίδες, κηλίδες, χαλάρωση του δέρματος και, πάνω από όλα, καρκίνο του δέρματος (μελάνωμα).

Οδηγίες εφαρμογής

Σύμφωνα με τους δερματολόγους και με πολλαπλές επιστημονικές εργασίες και μελέτες, θα πρέπει να βάζετε σε όλο το σώμα σας αντηλιακό. Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν μόνο 1/4 ή το μισό αυτής της συνιστώμενης δοσολογίας, κυρίως για λόγους οικονομίας, αφού τα αντηλιακά μπορεί να είναι αρκετά ακριβά.

Πότε

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το αντηλιακό σας, θα πρέπει να το εφαρμόζετε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν βγείτε έξω και, στη συνέχεια, να επαναλαμβάνετε κάθε μία ώρα και κάθε φορά αφότου μπείτε στην θάλασσα ή/και ιδρώσετε.

 “Αδιάβροχο” αντηλιακό

Όταν αγοράζετε ένα αντηλιακό, η ένδειξη “αδιάβροχο” είναι κάτι σαν αστικός μύθος. Ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA) αναφέρει ότι τα αντηλιακά μπορούν να είναι αδιάβροχα μόνο για 80 λεπτά το πολύ μετά την εφαρμογή τους στο δέρμα.

Προτιμήστε τα αντηλιακά σε μορφή κρέμας παρά σπρέι

Τα σπρέι αντηλιακά έχουν γίνει δημοφιλή τελευταία, αλλά η σωστή εφαρμογή για την δική σας προστασία έγκειται στο να απλώνετε το υλικό με το χέρι και να το τρίβετε καλά επάνω στο σώμα σας. Επίσης, δεν μπορείτε να υπολογίσετε την ποσότητα που βάζετε κάθε φορά, αν χρησιμοποιείτε σπρέι.