Τι πρέπει να αποφεύγει η έγκυος στη διατροφή της;

Τι πρέπει να αποφεύγει η έγκυος στη διατροφή της;

Όλοι γνωρίζουν ότι η υπερκατανάλωση ζάχαρης έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία πολύ δε περισσότερο για τις μέλλουσες μανούλες. Εκτός από τις θερμίδες που περιέχει καραδοκεί και ο διαβήτη κύησης που εμφανίζεται σε ποσοστό 10-20% των εγκύων και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την έκβαση της εγκυμοσύνης.Όχι όμως μόνο για αυτό!

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Epidemiology έδειξε ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από γυναίκες με διαβήτη κύησης, οι οποίες έπιναν αναψυκτικά διαίτης στην εγκυμοσύνη, είχαν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα στην ηλικία των 7 ετών.

Περίπου το 9% των γυναικών που έλαβαν μέρος ανέφεραν ότι κατανάλωναν τουλάχιστον ένα αναψυκτικό διαίτης την ημέρα. Τα παιδιά τους ήταν 60% πιο πιθανό να έχουν υψηλό βάρος στη γέννηση σε σύγκριση με γυναίκες που δεν κατανάλωναν αναψυκτικά διαίτης στην εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ροφημάτων με τεχνητά γλυκαντικά στην εγκυμοσύνη δεν μειώνει τον κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας, σε σχέση με τα ροφήματα με ζάχαρη.Και τις συστήνουν  να αποφεύγουν τροφές με ζάχαρη, όπως αναψυκτικά, γλυκά, δημητριακά πρωινού με ζάχαρη, τυποποιημένους χυμούς κλπ.