Τι πρέπει να προσέχετε για να χάσετε πόντους στην κοιλιά;

Τι πρέπει να προσέχετε για να χάσετε πόντους στην κοιλιά;

Η δημιουργία μιας επίπεδης κοιλιάς δεν είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με μαγικό τρόπο, καθώς, όπως μας λέει η διαιτολόγος – διατροφολόγος Ελευθερία Κούνα, χρειάζεται χρόνο και μεγάλη σωματική προσπάθεια σε συνδυασμό με σωστή διατροφή. Ωστόσο εφαρμόζοντας τις παρακάτω  συμβουλές της κ. Κούνα θα έχετε πιο γρήγορα και εμφανή αποτελέσματα.

Να πίνετε πολλά υγρά: Είναι σημαντική η ενυδάτωση  του οργανισμού ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Η   αφυδάτωση αναγκάζει το σώμα  να συσσωρεύει το νερό με αποτέλεσμα να σε κάνει να δείχνεις πιο βαριά. Προσπάθησε να πίνεις 6-8 ποτήρια νερό ή άλλα αφεψήματα (πχ πράσινο τσάι )την ημέρα.

Μην παραλείπεις γεύματα: Τα μικρά, συχνά και  ισορροπημένα γεύματα συμβάλλουν στο να εφοδιάζεις τον οργανισμό σου με ενέργεια και στον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους.

Να τρώτε αργά και να μασάτε καλά το φαγητό σας:  όταν τρώς γρήγορα εγκλωβίζεις μέσα στο στόμα σου αέρα, το οποίο στην συνέχεια καταπίνεις. Για να αποφύγεις αυτό το ενοχλητικό φούσκωμα μετά απο κάθε γεύμα φρόντισε να μασάς όσο μπορείς περισσότερο την κάθε μπουκιά.

Μειώστε το αλάτι.: Μειώστε την ποσότητα αλατιού που βάζετε στο φαγητό κατά το μαγείρεμα  αλλά και το κρυμμένο αλάτι που βρίσκεται σε τροφές όπως πίτσα, πίτες, ψωμί σάλτες, αλλαντικά, τυριά, κονσερβοποιημένα τρόφιμα και αλμυρά σνάκ

Κάντε αερόβια άσκηση: Η αερόβια άσκηση ( γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο  τρέξιμο) είναι πιο αποτελεσματική για την καύση του σπλαχνικού λίπους.

Πες «Ναι» στα προβιοτικά: Τα συγκεκριμένα βακτήρια βοηθούν στην χώνεψη, βοηθούν το πεπτικό σύστημα να διασπάσει τις τροφές, προλαμβάνει γαστρεντερικά προβλήματα και μειώνουν το πρήξιμο.