Τι αλλάζει στο ωράριο των φαρμακείων;

Τι αλλάζει στο ωράριο των φαρμακείων;

Αλλάζει το ωράριο των φαρμακείων μετά από διεξοδικές συζητήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θεσπίζεται δε, υποχρεωτικό ωράριο λειτουργία φαρμακείου καθώς και υποχρεωτική συμμετοχή σε διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις.

ΕΟΠΥΥ πάροχοι και clawback

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «υπό συζήτηση είναι η προωθητική συμφωνία για τον συμψηφισμό χρεών του ΕΟΠΥΥ με αντίστοιχα χρέη των παρόχων προς αυτόν, για την περίοδο 2012-2015, ενώ το ίδιο συνέβη και για το πρόγραμμα συμψηφισμού που αφορά στην είσπραξη του clawback από το 2017 και μετά, με τρόπο θετικό τόσο για τον ΕΟΠΥΥ όσο και για τους παρόχους».

Όπως προβλέπει εξάλλου η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της διοίκησης του Οργανισμού και των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, η αποπληρωμή του clawback των παρόχων θα γίνεται με μηνιαίους συμψηφισμούς με τις αντίστοιχες οφειλές του ΕΟΠΥΥ ανά πάροχο.

Ο χρόνος αποπληρωμής -ή ο αριθμός των μηνιαίων συμψηφισμών- εξαρτάται από το συνολικό ποσό της οφειλής ανά πάροχο, σύμφωνα με τη συμφωνία.