Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης απέκτησε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης απέκτησε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Σε λειτουργία τέθηκε  ο πλήρως ανακαινισμένος χώρος των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείο-Κέντρου Υγείας Κύμης παράλληλα με το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Τα δύο τμήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αποτελούν σημαντικό βήμα αναβάθμισης μία δομής που τρία χρόνια πριν βρέθηκε μπροστά στο φάσμα της αναστολής λειτουργίας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κου Σταμάτη Βαρδαρού, του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κου Νέστωρα Αντωνίου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιφέρειας της Εύβοιας και του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, φορείς της Δημοτικής Ενότητας Κύμης και στελεχών του τομέα Υγείας ευρύτερα.

Αποτέλεσμα όλου αυτού του εγχειρήματος, είναι το ΓΝ- ΚΥ Κύμης να έχει στην διάθεσή του:

1. Ένα σύγχρονο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με δύο ξεχωριστές αίθουσες (Παθολογικό – Χειρουργικό)

2. Βραχεία Νοσηλεία με 3 κλίνες, υψηλών προδιαγραφών

3. Καρδιολογικό Τμήμα και Καρδιολογικό Διαγνωστικό Εργαστήριο

4. Σύγχρονο Χειρουργικό Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο

5. Σύγχρονο Παθολογικό Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο

6. Σύγχρονο ορθοπεδικό Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο

7. Σύγχρονο Γυναικολογικό Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο

«Εφεξής, όλα τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται στον χώρο του ΤΕΠ του Νοσοκομείου και ανάλογα με την εξέλιξή τους θα γίνεται η διαχείρισή τους, ενώ παράλληλα οι συνθήκες και η εξυπηρέτηση των ασθενών στα Εξωτερικά Τακτικά Ιατρεία είναι στα πλαίσια των διεθνών σύγχρονων Νοσηλευτικών δομών.

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, το προσωπικό της δομής και ο Διοικητής του ΓΝ-ΚΥ Κύμης, κος Χατζιμαργαρίτης, του οποίου η προηγούμενη θητεία αξιολογήθηκε θετικά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, κατάφεραν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον διακηρυγμένο στόχο του Υπουργείου για ενίσχυση και διεύρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.