Το μοιραίο «πάρτι» του πρύτανη στο εστιατόριο της Κηφισιάς

Το μοιραίο «πάρτι» του πρύτανη στο εστιατόριο της Κηφισιάς

Αναστάτωση στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η κοσμική δεξίωση που πραγματοποίησε το Μάρτιο σε γνωστό εστιατόριο της Κηφισιάς ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος. Τη στιγμή που οι λοιμωξιολόγοι έλεγαν να είμαστε προσεκτικοί με τις εξόδους μας, ο πρύτανης διοργάνωσε πάρτι για την ονομαστική εορτή της συζύγου του.

Το πάρτι αυτό μετατράπηκε τελικά σε εφιάλτη για τον κ. Δημόπουλο, καθώς φέρεται να υπήρξε η αφορμή για τη διασπορά του κορονοϊού σε αρκετούς επώνυμους καλεσμένους. Μάλιστα ο ιδρυτής της Βιοϊατρικής Ευάγγελος Σπανός που παρευρέθηκε στη δεξίωση έχασε τελικά τη μάχη με τη ζωή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται και ένας γνωστός επιχειρηματίας, φίλος του κ. Δημόπουλου.

Ο δικηγόρος του κ. Δημόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου νοσούσε εν αγνοία του με κορονοϊό και αυτή είναι η αιτία της διασποράς στους θαμώνες, όπου εκείνο το βράδυ ήταν πάνω από 100 στον αριθμό.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του εστιατορίου στην Κηφισιά, Χάρης Οικονομόπουλος, δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι «η οικογένεια του κ. Δημόπουλου έκανε δύο τραπέζια στο εστιατόριο, ένα στις 7 Μαρτίου και ένα στις 10 Μαρτίου. Στο δείπνο της 10ης Μαρτίου παρευρίσκονταν άνθρωποι που νόσησαν. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δεν σερβίρει κανένα τραπέζι, ενώ ήταν απών στο δεύτερο δείπνο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι ανακρίβεια ότι ο ιδιοκτήτης ήταν αφορμή να κολλήσουν όλοι, καθώς όχι απλώς δεν γνώριζε ότι ήταν ασθενής, αλλά δεν ήταν στο εστιατόριο στις 10 Μαρτίου». Όπως είπε ο κ. Οικονομόπουλος, «από τα 21 άτομα προσωπικού μόνο δύο νόσησαν εκτός αυτού. Ο ένας ήταν ο σερβιτόρος που σέρβιρε το τραπέζι της κ. Δημοπούλου στις 10 Μαρτίου».