Τραγικά τα κενά στα νοσοκομεία Φλώρινας και Νάουσας

Τραγικά τα κενά στα νοσοκομεία Φλώρινας και Νάουσας

Τεράστιες οι ελλείψεις στο νοσοκομείο Φλώρινας και στο νοσοκομείο Νάουσας, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή δεκάδων ασθενών.

Συγκεκριμένα, στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας υπάρχουν 23 κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού και 35 κενές οργανικές θέσεις παραϊατρικού προσωπικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού.

Πολλές κλινικές υπολειτουργούν, όπως για παράδειγμα η παιδιατρική, αφού το νοσοκομείο διαθέτει μόνο έναν παιδίατρο που πραγματοποιεί επτά εφημερίες το μήνα. Τις υπόλοιπες 23-24 ημέρες δεν εφημερεύει παιδίατρος με συνέπεια κατά το ίδιο διάστημα να μην πραγματοποιούνται ούτε τοκετοί!

Δε λειτουργεί η ορθοπεδική κλινική εδώ και 1,5 χρόνο, παρέχονται μόνο υπηρεσίες εξωτερικού ιατρείου καθώς υπάρχει μόνο ένας ορθοπεδικός!

Στο Αναισθησιολογικό τμήμα υπάρχουν μόλις 2 ιατροί εκ των οποίων ο ένας επί ποδός (με απόσπαση), ενώ η χειρουργική κλινική λειτουργεί με δύο επικουρικούς ιατρούς και ο Διευθυντής είναι με μπλοκάκι!

Τραγική η κατάσταση και στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας. Εδώ και τέσσερα χρόνια το νοσοκομείο δεν έχει αξονικό τομογράφο με αποτέλεσμα οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται και να  πηγαίνουν στη Βέροια για την εξέταση.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, η Μαιευτική κλινική είναι κλειστή από το 2011, ενώ για 15 ημέρες το μήνα είναι κλειστή η παιδιατρική κλινική λόγω σοβαρών ελλείψεων.

Από τις 46 οργανικές θέσεις ιατρών είναι καλυμμένες μόνο οι 21, ενώ από τις 144 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι καλυμμένες μόνο οι 88. Από τις   56 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού είναι καλυμμένες μόνο 32. Γενικά από τις 250 οργανικές θέσεις κενές είναι  οι 110.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου