Τρίωρη στάση των εργαζομένων στα νοσοκομεία!

Τρίωρη στάση των εργαζομένων στα νοσοκομεία!

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με βασικό αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της 3ης Αξιολόγησης.

Ειδικότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκηρύσσει 3ωρη Στάση Εργασίας την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.

Συμμετέχει στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ ώρα 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα άλλα Συλλαλητήρια που οργανώνει σε όλη τη χώρα, με αίτημα την απόσυρση του όπως λέει βάρβαρου, αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της 3ης Αξιολόγησης.

Οι εργαζόμενοι μαζί με τους γιατρούς πραγματοποίησαν και απεργία την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου για το πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Στάση και από τους νοσηλευτές

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ) ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην προγραμματισμένη 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Δευτέρα 15 Ιανουρίου 2018 απο τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου, με αφορμή την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης.

Όπως επισημαίνει η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ: “Απροκάλυπτα, η κυβέρνηση θέτοντας ως προϋπόθεση το 50%+1 απαρτία στις Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, βάζει τέλος στο δικαίωμα στην Απεργία.
Συστήνοντας Επιτροπή για την επανεξέταση των ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο σκοπεύει στον περιορισμό των δικαιούχων και του ύψους του επιδόματος”.

Ο κλάδος καλεί όλους τους Νοσηλευτές να συμμετέχουν στη Στάση Εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Συντάκτης: Σοφία Ανδρέου