Τσιόδρας: Τον Οκτώβριο τα αποτελέσματα από το εμβόλιο

Τσιόδρας: Τον Οκτώβριο τα αποτελέσματα από το εμβόλιο

Όπως είπε, αποτελέσματα από μελέτες για το εμβόλιο αναμένονται μέσα στον Οκτώβριο. «Δεν θα ήθελα να δω το εμβόλιο ως αφορμή πολιτικής αντιπαράθεσης» υπογράμμισε ακόμη, τονίζοντας ότι ήδη κυκλοφορούν πολλά σχετικά

Κλείνοντας ο Αύγουστος, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα από τα 5.730 κρούσματα, τα 4.810 κρούσματα ήταν εγχώρια και τα υπόλοιπα εισαγόμενα. Όπως εξήγησε, το 67% των εγχώριων μολύνσεων ανέφερε στενή επαφή με βεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Επιπλέον, 681 από αυτά ήταν μέρος σημαντικών συρροών σε επαγγελματικούς χώρους (όπως το εργοστάσιο κρέατος στην Καβάλα) και κοσμικά γεγονότα (γάμοι σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη).

«Μας ανησυχούν επιδημίες σε κλειστές δομές» σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναφερόμενος ειδικά στα γηροκομεία, καθώς τέσσερις εστίες υπερμετάδοσης ξέσπασαν σε οίκους ευγηρίας μέσα στον Αύγουστο. Όπως είπε, 137 νέα κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί σε κλειστές δομές σε ενοίκους και προσωπικό και δυστυχώς είχαμε αρκετούς θανάτους. «Μόνο σε μια δομή είχαμε 21 θανάτους» είπε ο λοιμωξιολόγος.

Τι δείχνουν έρευνες για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, η οποία όπως είπε μπορεί να φέρει σημαντικά ευρήματα στην διαμόρφωση θεραπείας για τον κορωνοϊό.

Επιπλέον, ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως επιστήμονες στην Ιταλία, ανίχνευσαν την παρουσία του κορωνοϊού στην καρδιά όλων των ασθενών Covid-19 που πέθαναν. Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως και «ο μακρινός ξάδερφος του ιού, ο SARS, οδήγησε σε ανωμαλίες της καρδιάς και των αγγείων σε μια μακρόχρονη παρακολούθηση 12 χρόνων, το 40% των ασθενών».