Βαριά αμέλεια στην αναισθησιολόγο για το θάνατο της Μελίνας

Βαριά αμέλεια στην αναισθησιολόγο για το θάνατο της Μελίνας

Ευθύνες για βαριά αμέλεια στην αναισθησιολόγο κ. Πολάκη, αλλά και αμέλεια στην καρδιολόγο και τη νοσηλεύτρια, επιρρίπτει η –επίσημη- έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για το θάνατο της μικρής Μελίνας πριν από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια επέμβασης ρουτίνας. Η έκθεση είναι πλέον στα χέρια της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, όπως επιβεβαίωσε στο ΣΚΑΪ η κ. Παπασπύρου.
Η κ. Παπασπύρου διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμα προλάβει να μελετήσει επισταμένως την έκθεση, γιατί η τελική έκθεση από το ΣΕΥΥΠ έφυγε 16 Φεβρουαρίου και έφτασε στη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης σήμερα Παρασκευή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής είναι προσχέδια που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών για την υπόθεση, και όχι επίσημα έγγραφα, με την κ. Παπασπύρου να αναφέρει ότι δεν είχε άλλη επίσημη έκθεση από το ΣΕΥΥΠ για την επίμαχη υπόθεση.  Από την πλευρά τους, πηγές του ΣΕΕΥΠ αρνήθηκαν ότι δέχθηκαν πιέσεις για να μην αποδοθούν ευθύνες στην κ. Πολάκη.
Για συγκάλυψη έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ ο πατέρας της, Μάνος Παρασχάκης. Ο κ. Παρασχάκης  τόνισε πως αν δεν είχε θέσει ο κ. Γεωργιάδης το θέμα στη βουλή, δεν θα μάθαινε ποτέ την πραγματική αιτία θανάτου του παιδιού του.
«Το θέμα είναι η συγκάλυψη, δεν κολλάω στα ονόματα, αλλά στο ότι πέθανε η κόρη μου. Είναι περίεργο που καλύπτεται η δική μου υπόθεση ενώ άλλες προχωρούν. Θέλω να το πει όλος ο κόσμος ότι υπάρχει συγκάλυψη, όχι εγώ» υπογράμμισε.