«Βαριά άρρωστα» τα ελληνικά νοσοκομεία!

«Βαριά άρρωστα» τα ελληνικά νοσοκομεία!

Τραγικές ελλείψεις καταγράφονται στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας. Το προσωπικό δεν επαρκεί, κλινικές υπολειτουργούν ή έχουν βάλει λουκέτο, οι ασθενείς στην περιφέρεια αναγκάζονται να κάνουν δρομολόγια «θανάτου» και να πηγαίνουν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, ενώ δεν είναι λίγοι οι άρρωστοι που πηγαίνουν στα νοσοκομεία με δικά τους σεντόνια, δικές τους γάζες, θερμόμετρα και φάρμακα!

Χαρακτηριστικό είναι πως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ρίου υπάρχουν κενές 487 οργανικές θέσεις. Λόγω ελλείψεων στον ιματισμό, ο νέος Διοικητής χρεοπιστώνει τα σεντόνια στους ασθενείς, λες και το Νοσοκομείο είναι στρατιωτική μονάδα.

Τραγικές οι ελλείψεις προσωπικού και υλικών και στο νοσοκομείο Λευκάδας. Οι ασθενείς αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά για τη θεραπεία τους, ενώ τα εργαστηριακά μηχανήματα είναι πεπαλαιωμένα. Οι βλάβες είναι συχνές κι έτσι οι ασθενείς καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα για τις εξετάσεις, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού και στο νοσοκομείο Αγρινίου. Δρομολόγια θανάτου καρδιολογικών ασθενών από το Αγρίνιο σε άλλα νοσοκομεία λόγω της υπολειτουργίας της κλινικής, ενώ η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Σήμερα εξυπηρετεί 100 περιστατικά μόνιμης αιμοκάθαρσης, ενώ πριν από λίγους μήνες εξυπηρετούσε τουλάχιστον 200 περιστατικά.

Στο νοσοκομείου Αιγίου υπολειτουργούν τα εργαστήρια και η μαιευτική κλινική είναι ανύπαρκτη. Στο νοσοκομείο Καλαβρύτων καταγράφονται προβλήματα με τις διακομιδές ασθενών. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο, δεν υπάρχει ορθοπεδικό τμήμα (παρότι την περιοχή την επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες λόγω του χιονοδρομικού κέντρου), ενώ υπολειτουργεί και το ακτινολογικό εργαστήριο.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης οφείλονται 3.500 ρεπό και κανονικές άδεις του έτους 2015 λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Ο ασυντήρητος ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή των ασθενών, ενώ τεράστιες είναι οι ελλείψεις υλικών και φαρμάκων.

Τρομερές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, ελλείψεις σε κρεβάτια, φορεία, καθετήρες, αντιδραστήρια καταγράφονται στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Στο νοσοκομείο Καρδίτσας υπάρχουν 192 κενές οργανικές θέσεις, στο νοσοκομείο Λάρισας 265 οι κενές οργανικές θέσεις προσωπικού, στο νοσοκομείο Κοζάνης 45 είναι οι κενές οργανικές θέσεις ιατρών και 163 είναι οι κενές θέσεις του υπόλοιπου προσωπικού.

Συνθήκες μεσαίωνα και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στο «Γεννηματάς» υπάρχουν κλειστές κλίνες ΜΕΘ και χειρουργικά τραπέζια και 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Οφείλονται 2000 ρεπό στο σύνολο του προσωπικού. Εξαιτίας της υποχρηματοδότησης είναι απλήρωτα τα συνεργεία (ως εκ τούτω και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι) από πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Μοναδική πηγή χρηματοδότησης του Νοσοκομείου για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν το παγκάρι της εκκλησίας.

Στο «Παπανικολάου» μεταξύ των ετών 2009 – 2015 συνταξιοδοτήθηκαν 431 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας. Οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις είναι από 35% έως 70% ανάλογα την υπηρεσία.

Στο «Ιπποκράτειο» 150 υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και δεν προσλήφθηκε κανείς. Ο μαστογράφος δεν λειτουργεί, ενώ από τα 15 χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν τα 5.

Στο «ΑΧΕΠΑ» 433 είναι οι κενές οργανικές θέσεις, ενώ τα εργαστήρια έχουν απαρχαιωμένα μηχανήματα που παρουσιάζουν συνεχώς βλάβες (Αιμοδυναμικό, Αγγειογράφος).

Στο νοσοκομείο Πολυγύρου καταγράφονται 40% κενές οργανικές θέσεις. Δεν λειτουργεί η ΜΕΘ. Κλειστά δύο χειρουργικά τραπέζια. Υπολειτουργεί η πνευμονολογική και τα επείγοντα παρά τον αυξημένο τουρισμό.

Ακολουθούν τα προβλήματα και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας:

Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ: 50% κενές οργανικές θέσεις. Κλειστός ο Αξονικός Τομογράφος. Ελλείψεις υλικών. Δεν υπάρχουν ειδικότητες Ιατρών Πνευμονολόγου, Νευρολόγου, Παθολογοανατόμου. Οργανώνονται έρανοι για τη προμήθεια υλικών.

Γ.Ν.ΒΕΡΟΙΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργεί η γυναικολογική – μαιευτική κλινική και το αιμοδυναμικό. Αναβάλλονται χειρουργεία. Κινδυνεύει να κλείσει το γαστρεντερολογικό τμήμα.

Γ.Ν.ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ: Ερημοποίηση – υποστελέχωση του Νοσοκομείου. ΔΕ Νοσηλεύτρια καλύπτει το Φαρμακείο (χωρίς φαρμακοποιό) Καθαρίστρια έχει οριστεί μάγειρας. Δεν εφημερεύει το Νοσοκομείο γιατί οι Ιατροί κάνουν εφημερία στο Γ.Ν.Κιλκίς. Εξοικονομούν χειρουργικά υλικά από δωρεές.

Γ.Ν. ΚΩ: Οι Νοσηλευτές -τριες κάνουν διπλοβάρδιες. Μία Νοσηλεύτρια καλύπτει δύο κλινικές. Χωρίς φαρμακοποιό. Δεν υπάρχει ουρολόγος και πνευμονολόγος. Η παιδιατρική κλινική λειτουργεί με ιδιώτες παιδιάτρους.

ΣΑΜΟΣ: Λόγω έλλειψης ειδικευόμενων ιατρών  στο νοσοκομείο η κάλυψη γίνεται από αγροτικούς ιατρούς . Λειτουργούν  3 από τα 6 κρεβάτια ΜΕΘ, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Οι ασθενείς όταν κρίνεται ιατρικά  ενώ νοσηλεύονται μεταφέρονται με ασθενοφόρο σε ιδιωτικό γαστρεντερολογικό ιατρείο με προσωπική  τους δαπάνη.

Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ: 50% οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού. 9.263 οφειλόμενα ρεπό. Πέντε μηχανήματα χαλασμένα στη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού. Σοβαρός κίνδυνος της ζωής των Ασθενών λόγω των καθυστερήσεων. Υποχρηματοδότηση. Μεγάλες ελλείψεις σε Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και φάρμακα.

Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Υπηρετούν 450 υπάλληλοι στις 1200 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις. Κάνει βάρδια 1 Νοσηλεύτρια στις κλινικές οξέων περιστατικών των 30 έως 40 ασθενών που εισάγονται με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό. Αντιστοιχεί ένας Ιατρός ανά Κλινική. Αποδεκατίστηκε η Διοικητική και η Τεχνική Υπηρεσία. Ελλείψεις σε γάντια, φλεβοκαθετήρες, αντιδραστήρια. Απόγευμα – νύκτα δεν λειτουργούν τα εργαστήρια (Μικροβιολογικό – Ακτινολογικό).

Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 128 κενές οργανικές θέσεις στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, 112 κενές οργανικές θέσειςστην Ιατρική, 41 κενές οργανικές θέσεις στη Διοικηική και 8 κενές οργανικές θέσεις στη Τεχνική Υπηρεσία. 80 υπάλληλοι λείπουν σε μακροχρόνιες άδειες. Ιατρικά μηχανήματα εν αχρηστία λόγω παλαιότητας. Οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους στον Ιδιωτικό Τομέα. Λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικών. 6 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές. Επίσης 4 χειρουργικές αίθουσες παραμένουν κλειστές.

Γ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Ασθενοφόρα ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Γ.Ν.Μ ΜΟΛΑΩΝ: Υπολειτουργούν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων (υπάρχει ένας). Επικινδυνότητα και καθυστερήσεις στις διακομιδές. 25 κενές οργανικές θέσεις.

Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 75 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 30 κενές οργανικές θέσεις παραϊατρικού. Υπολειτουργεί ο μοναδικός Μαγνητικός Τομογράφος που υπάρχει στο Νομό προς όφελος των ιδιωτών.

Γ.Ν. ΠΥΡΓΟΥ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Δεν μπορεί να καταρτιστεί το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών λόγω έλλειψης ιατρών. Υπολειτουργεί η καρδιολογική κλινική η μοναδική στο Νομό. Αναζητούνται καρδιολόγοι με μετακινήσεις. Ο Αξονικός Τομογράφος ο μοναδικός στο Νομό συνήθως είναι χαλασμένος (η σύμβαση συντήρησης έληξε εδώ και δέκα χρόνια). Μαγνητικός δεν υπάρχει, πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς. Ελλείψεις σε ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό. Στο Καρδιολογικό τμήμα δεν υπάρχει υπέρηχος καρδιάς. Έκλεισαν την Μαιευτική κλινική στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και η μοναδική που υπάρχει πια στο Νομό, στο Νοσοκομείο Πύργου, υπολειτουργεί με 9 κενές οργανικές θέσεις στις 15  προβλεπόμενες.

Γ.Ν. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργεί η Παθολογική κλινική αφού υπάρχουν μόνο 2 ιατροί Παθολόγοι. Δεν καλύπτονται οι εφημερίες. Τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Άνω του 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Με μετακινήσεις καλύπτονται οι βάρδιες. Οφείλονται κανονικές άδειες από το έτος 2013. Η ΜΕΘ με 5 κλίνες δεν λειτουργεί καθόλου λόγω έλλειψης προσωπικού. Ένα ασθενοφόρο στη βάρδια για τις διακομιδές δεν επαρκεί, και κινδυνεύει η ζωή των πολιτών που χρήζουν διακομιδές.

Γ.Ν. ΛΗΜΝΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν διαθέτει καθημερινά αναισθησιολόγο. Οι ασθενείς εναποθέτουν τις ελπίδες στο θεό σε περίπτωση βαριάς νόσου. Παθολογική κλινική χωρίς Παθολόγο. Λειτουργεί με ιδιώτες ιατρούς με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. 200 ευρώ την ημέρα στοιχίζει έκαστος. Υψηλότερη η αμοιβή τους απ’ ότι στοιχίζουν οι μόνιμοι ιατροί. Γι’ αυτό και εξωθούνται σε παραιτήσεις. 30% κενές οργανικές θέσεις. Ελλείψεις υλικών.

Γ.Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Προσωπικό κάτω των ορίων ασφαλείας. Μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς, ΤΕ Μαιών, ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό και Νοσηλευτικό. Υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ της περιοχής λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Κινδυνεύουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις στις διακομιδές.

Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν λειτουργεί ο Μαστογράφος (μια φορά την εβδομάδα) λόγω ελλείψεων προσωπικού. Από 75 ασθενείς που εξετάζονταν μειώθηκαν σε 15 προς όφελος των ιδιωτών. Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. Ακάλυπτες οργανικές θέσεις ιατρών, 60%  στην Παθολογική, 40% στην Ορθοπεδική. 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού.

Γ.Ν. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Προβλήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Γ.Ν.ΣΕΡΡΩΝ: Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. Λειτουργεί Μονάδα Χημειοθεραπείας χωρίς Ογκολόγο ιατρό. Ψυχιατρική κλινική με ένα Ψυχίατρο. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Γ.Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικευμένων ιατρών. Μετακινήσεις προσωπικού. Σημαντικές ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης.

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Διάλυση της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας. Σε κάθε εφημερία του Νοσοκομείου εισάγονται 50 ασθενείς. Το 80% των ασθενών που εισάγονται είναι με εισαγγελική παραγγελία εγκλεισμού. Σε κλινικές των 40 ασθενών κάνει βάρδια 1 Νοσηλεύτρια. Πολλές φορές ασθενείς επιτίθενται στο προσωπικό ή σε άλλους ασθενείς και έχουν προκληθεί τραυματισμοί. Νοσηλευτική υπηρεσία Προβλεπόμενες οργανικές 1247 –  Υπηρετούντες 652, Ιατρική υπηρεσία πλην Ιατρών Προβλεπόμενες οργανικές 296 –  Υπηρετούντες 212, Τεχνική υπηρεσία Προβλεπόμενες οργανικές 129 – Υπηρετούντες 25, Διοικητική υπηρεσία Προβλεπόμενες οργανικές 518 – Υπηρετούντες 151, Ιατροί ΕΣΥ Προβλεπόμενες οργανικές 105 – Υπηρετούντες 64.

Γ.Ν. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις σε όλες τις υπηρεσίες. Οφείλονται δεκάδες ρεπό στο προσωπικό. Τραγικές ελλείψεις σε Τραυματιοφορείς. Μεγάλες ελλείψεις σε Εργαστηριακούς Ιατρούς καθώς επίσης σε ιατρούς του Χειρουργικού και Παθολογικού τομέα. Συγχωνεύσεις κλινικών για να πάρει 5 ημέρες άδεια το προσωπικό το καλοκαίρι. Ο ένας εκ των δύο Αξονικών τομογράφων εκτός λειτουργίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τα δύο ειδικά ακτινοσκοπικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας. Τις ειδικές εξετάσεις οι ασθενείς τις κάνουν στον ιδιωτικό τομέα. Το ειδικό μηχάνημα E.R.C.P. (ενδοσκοπικές, γαστρεντερολογικές εξετάσεις) θέλει αντικατάσταση επειδή είναι παλαιού τύπου. Μεγάλες ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης. Δεν έχει θωρακοχειρουργική κλινική αν και εφημερεύει για τραύματα.

ΘΡΙΑΣΙΟ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Μεγάλη έλλειψη Τραυματιοφορέων. Ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης. Η στελέχωση των κλινικών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. Δεν έχει αιμοδυναμικό εργαστήριο (πρωτογενή αντιμετώπιση εφράγματος) από τις 14:30-08:00 επομένης. Η Νευρολογική και η Πνευμονολογική εφημερεύει μέχρι τις 20:00. Αν και νοσοκομείο τραύματος δεν έχει Θωρακοχειρουργική και Γναθοχειρουργική.  Δεν έχει Γαστρεντερολογική.

Γ.Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ: Μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Δεν έχει υλικά. Δεν έχει αιμοδυναμικό εργαστήριο από τις 20:00-08:00 επομένης. Αν και Νοσοκομείο Τραύματος δεν έχει Θωρακοχειρουργική και Γναθοχειρουργική.

Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ»: Μεγάλη έλλειψη προσωπικού, πολλά οφειλόμενα ρεπό. Η Παθολογική, η καρδιολογική και η Νευρολογική εφημερεύει μέχρι τις 22:00. Δεν έχει αιμοδυναμικό εργαστήριο. Δεν έχει Ουρολογική, Πνευμονολογική, Ω.Ρ.Λ., Αιματολογική, Γαστρεντερολογική, Δερματολογική, Νεφρολογική, Οδοντιατρική, Γυναικολογική, Οφθαλμολογική και Ψυχιατρική.

Γ.Ν.Ν.«ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»-ΝΙΚΑΙΑ: Δεν έχει Αγγειοχειρουργική, Αιματολογική και Ρευματολογική. Η Πνευμονολογική εφημερεύει μέχρι τις 16:00. Αν και Νοσοκομείο Τραύματος δεν έχει Γναθοχειρουργική.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: 400 κενά ήτοι 135 γιατροί, 35 διοικητικοί, 30 παραϊατρικό, 198 νοσηλευτικό όλων των κατηγοριών, 2 τεχνικοί. Ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει στο Νοσοκομείο 210.000.000€. Το Νοσοκομείο χρωστάει στους προμηθευτές 15.000.000€ από το 2016 Φλεβάρη. 10 στις 20 κλίνες ΜΕΘ κλειστές. 8 από τις 14 αίθουσες στο χειρουργείο κλειστές.

Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς (60% ακάλυπτες οργανικές θέσεις).  23 ημέρες το μήνα ακάλυπτο το Νοσοκομείο από Παιδίατρο (είναι μόνο ένας). Εδώ και 1,5 χρόνο έκλεισε η Ορθοπεδική κλινική (ένας Ορθοπεδικός). Υπηρετούν 2 Αναισθησιολόγοι και ο ένας εντός των ημερών αποσπάται.

Γ.Ν. ΝΑΟΥΣΑΣ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. 45% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Δεν λειτουργεί ο Αξονικός τομογράφος. Έκλεισε η Μαιευτική κλινική λόγω έλλειψης ιατρών. Κλειστή 15 ημέρες το μήνα η Παιδιατρική κλινική λόγω ελλείψεων σε Παιδιάτρους.

Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Έκλεισε εδώ και ένα χρόνο η Παιδιατρική κλινική. Το μισό μήνα είναι  κλειστή σε εφημερίες η Ουρολογική κλινική. Πάνω από 50% ακάλυπτες οι θέσεις σε Νοσοκόμους –  Τραυματιοφορείς. Λόγω έλλειψης ειδικευόμενων ιατρών είναι αδύνατη η κάλυψη των ΤΕΠ. Οφείλονται εκατοντάδες ρεπό στο προσωπικό και κανονικές άδεις από το έτος 2014. Συχνές βλάβες του παλαιού Αξονικού τομογράφου. Δανεικά ανταλλακτικά από άλλα Νοσοκομεία. Δεν υπάρχει Μαγνητικός τομογράφος. Πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα.

Π.Γ.Ν. ΡΙΟΥ: Έλλειψη μηχανήματος Ακτινοθεραπείας με μεγάλο κίνδυνο της ζωής των καρκινοπαθών, αφού  οι λίστες αναμονής είναι μεγάλες.

Γ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ (συμπληρωματικά στοιχεία, που διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ): Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Οφείλονται 50 – 100 ρεπό σε κάθε νοσηλευτή. Οφείλονται κανονικές άδειες από το έτος 2013. Συγχωνεύσεις κλινικών. Η Ορθοπεδική και Χειρουργική κλινική λειτουργεί με ενιαίο νοσηλευτικό προσωπικό (7 άτομα μόνο). Τα ΤΕΠ δεν έχουν ιατρούς. Η πρώτη επαφή των ασθενών στα ΤΕΠ είναι από νοσηλευτές. Είναι μόνο δύο Παιδίατροι. Μία νοσηλεύτρια απόγευμα – νύκτα για την Καρδιολογική κλινική και την Μονάδα Εμφραγμάτων. Δεν υπάρχει καθαριότητα σε 12.000 τ.μ. Δεν υπάρχει Θυρωρός (η μοναδική μετακινήθηκε). Ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης. Τα εργαστήρια του Νοσοκομείου λειτουργούν με μετακινημένο προσωπικό των Κέντρων Υγείας. Κάνουν χρυσές δουλειές τα ιδιωτικά «τουριστοϊατρεία».

Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ (συμπληρωματικά στοιχεία): Τραγικές ελλείψεις προσωπικού και ειδικευμένων ιατρών. Ξέμειναν από ιατρούς. Έκλεισε η Πνευμονολογική κλινική. Έκλεισε η Δερματολογική κλινική. Έκλεισε η ΩΡΛ. Υπολειτουργεί η Μαιευτική κλινική (υπηρετούν μόνο δύο ιατροί).

Γ.Ν. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Αύξηση της ζήτησης σε υπηρεσίες λόγω τουρισμού και προσφύγων. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Οφείλονται 1000 ρεπό στο προσωπικό. Η Ψυχιατρική κλινική έμεινε με ένα ιατρό.

ΤΖΑΝΕΙΟ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Οφείλονται δεκάδες ρεπό στο προσωπικό. Ελλείψεις υλικών. Δεν έχει θωρακοχειρουργική κλινική αν και εφημερεύει για τραύματα. Δεν διαθέτει Νευρολογική και Πνευμονολογική κλινική.

ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Δεν διαθέτει Αξονικό τομογράφο.

Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ:  Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού 50% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Δεν έχει θωρακοχειρουργική κλινική αν και εφημερεύει για τραύματα. Πολλά ράντζα κατά τις εφημερίες. Η Πνευμονολογική και η Νευρολογική κλινική εφημερεύει έως τις 21:00.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Ακάλυπτες οι 50% των θέσεων των ειδικευμένων ιατρών. Εάν δεν προσληφθούν άμεσα Ορθοπεδικοί κλείνει η κλινική, επειδή συνταξιοδοτούνται οι εναπομείναντες Ορθοπεδικοί ιατροί. Μεγάλες ελλείψεις Διοικητικού προσωπικού 70% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Μεγάλες ελλείψεις Νοσοκόμων και Τραυματιοφορέων. Εντατικοποίηση της εργασίας. Εργασιακή εξουθένωση των υπαλλήλων. Δεν έχει πνευμονολογική κλινική.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, κυρίως στη Νοσηλευτική Υπηρεσία που ανέρχονται στο 45%. Το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων είναι 390 και από αυτές οι 240 ανήκουν στο Νοσηλευτικό προσωπικό. Γίνεται πλημμελής συντήρηση των μηχανημάτων με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινά προβλήματα στη λειτουργία τους. Γενικότερα ο εξοπλισμός είναι παλαιωμένος και χρήζει άμεσης αντικατάστασης.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: Έχει πολύ μεγάλη υποστελέχωση σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων που αγγίζει το 60%, συγκεκριμένα στη Νοσηλευτική Υπηρεσία έχει 350 κενές οργανικές θέσεις από τις 650 του συνόλου, στη Διοικητική Υπηρεσία έχει 72 κενές οργανικές θέσεις από τις 114 που προβλέπει ο Οργανισμός του Νοσοκομείου και στην Τεχνική Υπηρεσία 80 κενές οργανικές θέσεις από τις 155 που προβλέπει ο Οργανισμός. Τα προβλήματα όμως γίνονται ακόμα πιο σοβαρότερα σε ότι αφορά την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι πολύ σύντομα μέσα στους επόμενους μήνες το Νοσοκομείο τους θα καταρρεύσει για οικονομικούς λόγους.

Γ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Έχουν αποχωρήσει πάνω από 70 εργαζόμενοι και οι προσλήψεις είναι μηδενικές. Οι κενές οργανικές θέσεις είναι 241. Το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά, η νοσηλευτική υπηρεσία οφείλει πάνω από 13.000 ρεπό στο προσωπικό της. Βοηθητικό προσωπικό ελάχιστο πχ. ένας μεταφορέας ασθενών για όλο το νοσοκομείο. Τεχνολογικός εξοπλισμός από το 1999 με συνεχή προβλήματα. Η αντιμετώπιση του θέματος γίνεται με δωρεές και παροχές από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Πα.Γ.Ν.Η. – ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ: Τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις ειδικότητες και κατηγορίες των εργαζομένων. Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας με ένα άτομο νοσηλευτικό προσωπικό σε απογευματινή και νυχτερινή βάρδια καλύπτοντας πάνω από 40 ασθενείς. Οι περισσότερες δε κλινικές είναι μεγάλης βαρύτητας και μοναδικές στην νότια υγειονομική περιφέρεια της Ελλάδος και οι οποίες εφημερεύουν καθημερινά. Ενδεικτικά αναφέρουμε για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το 2015 εξυπηρέτησε πάνω από 105.000 ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία, πάνω από 100.000 στα ΤΕΠ και έγιναν πάνω από 80.000 εισαγωγές. Η Παιδοψυχιατρική κλινική (μοναδική στην υγειονομική περιφέρεια) λειτουργεί με εργαζόμενους με μπλοκάκι.  Μεταφορείς ασθενών ένας το απόγευμα ένας τη νύχτα. Οφειλόμενα ρεπό και άδειες για τη νοσηλευτική υπηρεσία του Βενιζελείου είναι πάνω από 7.000 και πάνω από 10.000 για το Πα.Γ.Ν.Η. Συνθήκες απαράδεκτες με αποτέλεσμα να υπάρχουν αιτήματα εργαζομένων για αλλαγή τμημάτων καθώς και παραιτήσεις ειδικευομένων ιατρών π.χ. ορθοπεδικών (Βενιζέλειο).

Γ.Ν.  – Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ & ΣΗΤΕΙΑΣ: Δύο νοσοκομεία σε απομακρυσμένες περιοχές του νησιού, με πολύ άσχημο οδικό δίκτυο και με σημείο αναφοράς αγροτικές και τουριστικές περιοχές. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε βασικές ιατρικές ειδικότητες, όπως καρδιολόγος, παιδίατρος, παθολόγος, γυναικολόγος κλπ. Στο νοσοκομείο Σητείας για το λόγο ότι ανήκει σε άγονη περιοχή οι ιατροί μπορούν μετά από μία 5ετια να ζητήσουν μετάθεση. Ο λόγος αυτός δημιουργεί τεράστια έλλειψη των βασικών ειδικοτήτων της ιατρικής υπηρεσίας. Βοηθητικό προσωπικό ελάχιστο έως μηδενικό.

Γ.Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού με χιλιάδες οφειλόμενα άδειες και ρεπό. Ειδικευόμενοι ιατροί στη χειρουργική και παθολογική ειδικότητα δεν υπάρχουνε. Το ακτινολογικό δεν μπορεί να καλύψει όλες τις εφημερίες λόγω έλλειψης ακτινολόγων με αποτέλεσμα περιστατικά να μεταφέρονται στα Χανιά. Το βοηθητικό προσωπικό πληρώνεται από το παγκάρι στο εικονοστάσι που υπάρχει στο νοσοκομείο. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι εγκαταλελειμμένες αφήνοντας μία εικόνα τριτοκοσμικού νοσοκομείου.

Γ.Ν. ΝΕΑΠΟΛΗΣ:  Ελάχιστο βοηθητικό προσωπικό. Οι 3 εργαζόμενοι ΥΕ εξασκούν καθήκοντα για τα πλυντήρια, τραπεζοκόμων, μεταφορείς ασθενών. το απόγευμα και τη νύχτα λόγω έλλειψης των συγκεκριμένων κατηγοριών τα ασκεί το νοσηλευτικό προσωπικό. Τεχνική υπηρεσία δεν υπάρχει και οι βλάβες που προκύπτουν δίνονται σε ιδιώτες τεχνικούς.

Ψ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Ο οργανισμός του με το διασυνδεόμενο Γενικό Νοσοκομείο δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει με το γεγονός της μεταφοράς ασθενών που φιλοξενούνται στις δομές του και χρήζουν νοσοκομειακής αντιμετώπισης. Το Γενικό Νοσοκομείο δεν δέχεται εισαγωγή ψυχιατρικού ασθενούς αν δεν υπάρχει προσωπικό φύλαξης. Αρκετές φορές η φύλαξη γίνεται με αποκλειστικό προσωπικό το οποίο πληρώνεται από τους ασθενείς.

Θ.Χ.Π. (Χανίων – Λασιθίου – Πόμπιας): Ιατρική υπηρεσία δεν υπάρχει. Οι υπηρεσίες προσφέρονται με εξωτερικούς συνεργάτες. Ελάχιστο βοηθητικό προσωπικό. Οι ανάγκες καλύπτονται από αποκλειστικές νοσηλεύτριες ή βοηθητικό προσωπικό (εργόσημο) το οποίο προσωπικό πληρώνεται από τις συντάξεις των περιθαλπόμενων. Το περισσότερο νοσηλευτικό προσωπικό είναι επικουρικό ή με σύμβαση έργου. Οι προϋπολογισμοί τους είναι ανεπαρκείς για τη λειτουργία τους ενώ παράλληλα το ΙΚΑ έχει αρκετές οφειλές ως προς τα ιδρύματα. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις παραμένουν χωρίς συντήρηση.

Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ:Από τις 650 οργανικές θέσεις οι 270 είναι κενές.                      Δεν εφημερεύουν όλο το μήνα Ορθοπεδικοί, Οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, Γυναικολόγοι. Οι ειδικότητες  Αιματολόγου, Νευρολόγου και Δερματολόγου είναι κενές.

Γ.Ν. ΚΥΜΗΣ: Από τις 95  οργανικές θέσεις οι 39 είναι κενές. Οι θέσεις ΩΡΛ, Οφθαλμιάτρου και Μάγειρα είναι κενές.

Γ.Ν. ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Από τις 124  οργανικές θέσεις οι 60 είναι κενές.Ειδικότητες όπως Γυναικολόγος, Νευρολόγος και ΩΡΛ είναι κενές.

Γ.Ν. ΘΗΒΑΣ: Από τις 218  οργανικές θέσεις οι 110 είναι κενές.Η Παθολογική κλινική εφημερεύει 15 ημέρες τον μήνα. Ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα, το ακτινολογικό τμήμα δεν λειτουργεί το βράδυ και οι θέσεις Οφθαλμίατρου και ΩΡΛ είναι κενές.

Γ.Ν. ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ:  Από τις 376  οργανικές θέσεις οι 189 είναι κενές. Η Παιδιατρική κλινική δεν λειτουργεί, από τις πέντε χειρουργικές αίθουσες λειτουργεί μόνο η μία. Ειδικότητες όπως  ΩΡΛ, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος Πνευμονολόγος είναι κενές .

Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ:  48  οργανικές θέσεις είναι κενές. Η παθολογική κλινική είναι κλειστή και οι περισσότερες κλινικές δεν εφημερεύουν όλο τον μήνα.

Γ.Ν. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Από τις 165  οργανικές θέσεις οι 49 είναι κενές.Ο Αξονικός τομογράφος  και ο Μαστογράφος  δεν λειτουργούν και το μικροβιολογικό τμήμα λειτουργεί μόνο για εσωτερικούς ασθενείς.

Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ: Από τις 1022  οργανικές θέσεις οι  307 είναι κενές. Η Μαιευτική κλινική κινδυνεύει να κλείσει λόγω έλλειψης Ιατρικού Προσωπικού και η Παιδιατρική κλινική δεν εφημερεύει όλο το μήνα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Τραγικές ελλείψεις παντού, αν αναλογιστούμε ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχουν αποχωρήσει από το νοσοκομείο 280 συνάδελφοι. Λειτουργεί με μαθητές Ο.Α.Ε.Δ. και των Τ.Ε.Ι.  Σε οριακή κατάσταση επισφαλούς λειτουργίας κλινικές όπως: η Καρδιολογική, Μαιευτική-Γυναικολογική, και Ψυχιατρική. Κλείσιμο Νευροχειρουργικής και αποδυνάμωση κλινικών λόγω παραιτήσεων Ιατρών: 2 Ογκολόγων, 1 θωρακοχειρούργου, 1 Νευροχειρούργου, 1 Αναισθησιολόγου, 1 Ορθοπεδικού και 1 Χειρούργου. Κλινική Φ.Ι.Α.: Από τα 40 κρεβάτια λειτουργούν τα 12 και απέναντι το ιδιωτικό θησαυρίζει. Απλήρωτες Αργίες & Νυχτερινά 11 & 12 2014.

“Γ΄ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ” ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Την τελευταία 3ετία έχουν αποχωρήσει περίπου 200 εργαζόμενοι. Το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου. Οξύ το πρόβλημα στην (Υ.Ε κατηγορία) εστίαση, πλυντήρια, δεν υπάρχει φύλαξη. Το «Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης του Αλκοολισμού και της  κρίσης των χρηστών ναρκωτικών» στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», το κτίριο έχει ολοκληρωθεί κι ακόμη δεν λειτουργεί, ενώ σε λίγο καιρό θα απαιτηθούν έργα συντήρησής του για να μη αρχίσει η …κατάρρευση. Πότε θα λειτουργήσει? «Άγνωστον».

Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ: Μεγάλη έλλειψη Ιατρικού προσωπικού που αναγκάζονται να μην εφημερεύουν καθημερινά τα Κ.Υ.  και να μεταφέρονται οι ιατροί στο νοσοκομείο Άρτας. Έλλειψη προσωπικού στις κατηγορίες Υ.Ε. στο νοσηλευτικό και στο Διοικητικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ:   Η Υποβάθμιση του νοσοκομείου συνεχίζεται, και στις πρόσφατες εξαγγελίες για προσλήψεις στο νοσοκομείο Πρέβεζας ένας Ιατρός Ψυχολόγος. Θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού: Οργανικές 151, υπηρετούν 106, κενές 45. Παραϊατρικό προσωπικό: προβλέπονται 27, υπηρετούν 13, κενές 14. Ιατρικό προσωπικό βάσει οργανογράμματος 48, υπηρετούν 32, επικουρικοί 8, κενές μόνιμοι 18.

Γ.Ν.-Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ:  Υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να γίνονται περικοπές από το Δ.Σ. στις δαπάνες υγειονομικού υλικού, σε ανεφοδιασμό αναλωσίμων και στην επισκευή οργάνων. Υποστελέχωση στις ειδικότητες Παθολόγοι, χειρούργοι, Ακτινοδιαγνωστικούς και έλλειψη ειδικευομένων. Νοσηλευτική: λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Τεχνική: ελλιπέστατη, λειτουργεί μόνο η πρωινή βάρδια και χωρίς ειδικότητες. Βοηθητικό: ούτε να νοσήσουν. Ιατρικά μηχανήματα: απαρχαιωμένα χειρουργεία, αξονικός.

Γ.Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Τα 5 τελευταία χρόνια καμία πρόσληψη Νοσηλευτικού προσωπικού, σύμφωνα με τον οργανισμό του 2006 οι υπηρετούντες  καλύπτουν μόλις το 35% του επίσημου οργανισμού. Τα χρέη του Νοσοκομείου  φτάνουν στο ύψος των 13 εκατομμυρίων, προερχόμενα από τα προηγούμενα έτη. Καταργούν δομές, τους πολίτες τους ενημερώνουν ότι απλά συγχωνεύουν νοσηλευτικές  κλίνες και τμήματα, όπως π.χ. συμβαίνει με την Β΄ Παθολογική κλινική του Γ.Ν.Κ.. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποδυναμώνεται διαρκώς. Την ίδια ώρα, τα χρωστούμενα εβδομαδιαία ρεπό ξεκούρασης και οι κανονικές άδειες ξεπερνούν τα 6000 και σε πολλές περιπτώσεις οφείλονται από το 2013. Οι εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί στην σωματική και ψυχολογική εξάντληση, μέσω της ακραίας εντατικοποίησης της εργασίας τους, χωρίς να λαμβάνουν τα εβδομαδιαία ρεπό ξεκούρασης και τις κανονικές άδειες τους, τα τελευταία 4 έτη.

ΜΠΟΣΔΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: Μεγάλη έλλειψη προσωπικού: Ιατρικό προσωπικό :  Προβλεπόμενες θέσεις 59, υπηρετούν 36. Νοσηλευτικό :Προβλεπόμενες θέσεις 237, υπηρετούν 155. Διοικητικό και λοιπό προσωπικό: προβλεπόμενες θέσεις 75, υπηρετούν 38. Δεν λειτουργεί η παθολογική κλινική εξ αιτίας έλλειψης ιατρών παθολόγων. Υπολειτουργία ΤΕΠ.

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Ένα Νοσοκομείο που η πλήρης λειτουργία του κρίνεται παραπάνω από επιτακτική αφού από τη μια καλύπτει παραπάνω από το μισό πληθυσμό του Νομού Ηλείας, και από την άλλη οι μέχρι τώρα τραγικές μικροπολιτικές επιλογές δεν επέτρεψαν τη δημιουργία ενός Νοσοκομείου στο Νομό που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών (το σημερινό Νοσοκομείο Πύργου δημιουργήθηκε σε αντικατάσταση του παλαιού και έχει σε ανάπτυξη μόλις 170 κλίνες, που δεν επαρκούν στο ελάχιστο !!!!). Από τις 44 θέσεις μόνιμων γιατρών υπηρετούν μόλις 16. Από τις 13 θέσεις ειδικευομένων γιατρών υπηρετεί μόλις ένας !!!! Το αναισθησιολογικό τμήμα απομένει από το μήνα Ιούλιο με μόνο ένα γιατρό. Παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ οι υπεύθυνοι «αγρόν αγοράζουν». Το Μικροβιολογικό – Βιοχημικό εργαστήριο αδυνατεί να καλύψει σε 24ωρη βάση το πρόγραμμα. Στην εστίαση έχουν απομείνει δύο μάγειροι με τη σίτιση των ασθενών να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τον ηρωισμό των εργαζομένων που παρέχουν υπηρεσίες χωρίς άδειες-ρεπό, αφού αν απουσιάσει ο ένας αυτόματα οι ασθενείς θα μείνουν νηστικοί. Η ειδικότητα των τραυματιοφορέων είναι είδος προς εξαφάνιση. Ένας στη βάρδια για Τ.Ε.Π., Κλινικές, Ακτινογραφίες κ.λ.π. Νυχτερινή, πολλές φορές και απογευματινή βάρδια με μία νοσηλεύτρια ανά κλινική. Νέα υπερσύγχρονη πτέρυγα Τ.Ε.Π. που έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας και κανείς υπεύθυνος δεν λογοδοτεί για την καθυστέρηση αποπεράτωσης και παράδοσής της. Ένα έργο αναβάθμισης υπηρεσιών που έχει στοιχίσει εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό. Αναστολή λειτουργίας της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής από τον Αύγουστο 2015 και μεταφορά της στο Νοσοκομείο Πύργου με προφάσεις που μόνο γέλιο προκαλούν. Πρόσφατα από τη διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας δόθηκε «εντέλλεσθε» μετακίνησης σε Παθολόγο γιατρό για το νοσοκομείο Πύργου προς κάλυψη εφημερίας, με ταυτόχρονη μεταφορά των νοσηλευόμενων ασθενών (τελικά αποφεύχθηκε αυτό μετά από έντονες αντιδράσεις του σωματείου και των φορέων της πόλης), με «κομβόι» ασθενοφόρων !!!! Καταστάσεις τριτοκοσμικές !!!!

Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ: Έλλειψη προσωπικού της τάξεως του 40%,προβαίνει συνεχώς σε περιορισμό των υπαρχουσών λειτουργιών με συνέπεια την απαξίωση του Νοσοκομείου από τους κατοίκους του νομού που αναζητούν περίθαλψη στα όμορα Νοσοκομεία. Έλλειψη ιατρικού προσωπικού κυρίως στις ειδικότητες ,ΩΡΛ, Παθολογίας, Οφθαλμιατρικής, Ουρολογίας. Κτιριακή υποδομή που χρήζει άμεσης παρέμβασης  και επιδιόρθωσης  που καθιστά επιτακτικότερη την ανάγκη για αύξηση της χρηματοδότησης το λιγότερο κατά 20%.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου