Βιωματικά σεμινάρια για τον καρκίνο του μαστού: «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»

Βιωματικά σεμινάρια για τον καρκίνο του μαστού: «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»

Ένα πρόγραμμα βιωματικών σεμιναρίων που εστιάζει ολιστικά στην αντιμετώπιση της γυναίκας ασθενούς , «ταξίδεψε» σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, Πάτρα, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες γυναίκες με καρκίνο μαστού να παρακολούθησαν μια σειρά δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων με στόχο τη στήριξη τους και τη συναισθηματική ενδυνάμωση τους.

Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» της Novartis, τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων -Παθολόγων Ελλάδας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών «Αγκαλιάζω», «Άλμα Ζωής» και «Κ.Ε.Φ.Ι».

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και συνολικά μίλησαν 26 εισηγητές, πραγματοποιήθηκαν 105 ώρες μαθημάτων και καλύφθηκαν 3307 θέσεις στο πλαίσιο των σεμιναρίων. Κάθε κύκλος προσέγγιζε δημιουργικά μια διαφορετική πτυχή της γυναικείας φύσης και της θηλυκότητας: την ψυχολογία, την εξωτερική εμφάνιση, τη διατροφή και τη φυσική κατάσταση.

Μέσω του προγράμματος κάθε συμμετέχουσα είχε τη δυνατότητα να εξερευνήσει τον εαυτό της και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής της, ανακτώντας παράλληλα την αυτοπεποίθηση της. Οι γυναίκες ασθενείς – οι περισσότερες για πρώτη φορά στη ζωή τους – παρακολούθησαν σεμινάρια μουσικοθεραπείας, δραματοθεραπείας, εικαστικής ψυχοθεραπείας και μοιράστηκαν με τις άλλες γυναίκες σκέψεις, συναισθήματα, φόβους, αγωνίες.

Παρακολούθησαν σεμινάρια μόδας και make up, έμαθαν πως θα περιποιούνται το δέρμα τους πριν, μετά, αλλά και κατά τη διάρκεια των θεραπειών, συζήτησαν για το νευροπαθητικό πόνο, για τη σωστή διατροφή, για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, έκαναν ειδικά προσαρμοσμένες ασκήσεις pilates, έμαθαν τρόπους για να σκέφτονται θετικά, αλλά και να ετοιμάζουν νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Οι ίδιες χαρακτήρισαν το πρόγραμμα, «εξαιρετικό, βοηθητικό, ουσιαστικό, καινοτόμο και αισιόδοξο».

Όπως δήλωσε η Άννα Μουρίκη, επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας της Ογκολογίας της Novartis Hellas, «η έντονη ανταπόκριση των γυναικών με καρκίνο του μαστού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μας προέτρεψε να συνεχίσουμε δυναμικά, με στόχο να βοηθήσουμε ολοένα και περισσότερες ασθενείς στην Ελλάδα να ισχυροποιήσουν την εσωτερική τους δύναμη και να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν».