Βολές παιδιάτρων Αττικής κατά γιατρών Θεσσαλονίκης για δηλώσεις εναντίον των εμβολίων!

Βολές παιδιάτρων Αττικής κατά γιατρών Θεσσαλονίκης για δηλώσεις εναντίον των εμβολίων!

Έκκληση στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης να λάβει μέτρα ώστε να σταματήσουν διάφοροι γιατροί και κυρίως παθολόγοι της συμπρωτεύουσας να αρθρογραφούν και να τοποθετούνται κατά τον εμβολίων, κάνει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής.

Ειδικότερα με επιστολή της η Ένωση προς τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ζητά να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε γιατροί της περιοχής να μην καταφέρονται κατά των εμβολιασμών των παιδιών κάνοντας πολλούς γονείς να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Μάλιστα η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής κατήγγειλε συγκεκριμένο παράδειγμα παθολόγου η οποία σε συνεντεύξεις της εξηγούσε γιατί τα εμβόλια βλάπτουν την υγεία των παιδιών.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά οι παιδίατροι: «αρκετοί από τους συναδέλφους μας, απροκάλυπτα, χωρίς καμία επιστημονική αιδώ και τεκμηρίωση, αναρτούν άρθρα εναντίον των εμβολίων, παρασύροντας γονείς να μην κάνουν τα εμβόλια στα παιδιά τους. Ο λόγος εξάλλου ενός επιστήμονα γιατρού έχει πάντοτε μεγαλύτερη πειθώ, σημασία και βαρύτητα για τους γονείς, από αυτή που έχει για κάθε άλλο απλό πολίτη».

Η Ένωση των Παιδιάτρων καλεί τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, να προστατεύσουν την Δημόσια Υγεία, να πάρουν θέση και να παρέμβουν, προκειμένου -όπως λένε- να περιοριστεί το απαράδεκτο φαινόμενο της παραφιλολογίας και της απαξίωσης των εμβολιασμών, τουλάχιστον για τους συναδέλφους ιατρούς που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο σας, «την στιγμή μάλιστα που η χώρα μας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, δαπανά πολλά εκατομμύρια ευρώ προσπαθώντας να εφαρμόσει το πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού».