Βουλευτές ΝΔ: Γιατί κυκλοφορούν ακόμη ασθενοφόρα – σαράβαλα

Βουλευτές ΝΔ: Γιατί κυκλοφορούν ακόμη ασθενοφόρα – σαράβαλα

Ερώτηση αναφορικά με το ΕΚΑΒ και για το πότε προτίθεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε διαγωνισμό με σκοπό την αντικατάσταση των ακατάλληλων αυτών οχημάτων, απευθύνει η Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά, η ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Το κλίμα αποδόμησης της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας καλά κρατεί, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά το ΕΚΑΒ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στις αρχές του 2016 αφορούσαν την αλλαγή των υπαρχόντων καταπονημένων ασθενοφόρων μέσω διαγωνισμού και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα χρόνο μετά, τα σε άθλια κατάσταση ασθενοφόρα παραμένουν στη θέση τους χωρίς άμεση πρόθεση αντικατάστασής τους, όπως φαίνεται. Όλη αυτή η κατάσταση έχει άμεσο αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, με το ενδεχόμενο ακόμα και να τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο, αφού τα ήδη υπάρχοντα ασθενοφόρα δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για χρήση λόγω της παλαιότητας τους.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1) Πότε προτίθεστε να προχωρήσετε σε διαγωνισμό με σκοπό την αντικατάσταση των ακατάλληλων αυτών οχημάτων;

2) Ποίος ήταν ο λόγος της τόσο μεγάλης χρονικά καθυστέρησης για την αντικατάσταση των εν λόγω ασθενοφόρων, ενώ οι υποσχέσεις σας ένα χρόνο πριν μιλούσαν για άμεση εξαγγελία διαγωνισμού;»

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΙΜΟΣ

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ