Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά Ανδρέα Ξανθού για τους απλήρωτους φαρμακοποιούς!

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά Ανδρέα Ξανθού για τους απλήρωτους φαρμακοποιούς!

Με εσωκομματική γκρίνια φαίνεται πως είναι αντιμέτωπος ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός καθώς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν άμεσες  απαντήσεις για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς για τα αναλώσιμα.

Αναλυτικότερα με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας επισημαίνουν ότι το τελευταίο εξάμηνο οι φαρμακοποιοί δεν αποπληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ για τα αναλώσιμα που διαθέτουν σε ασθενείς με ειδικές παθήσεις.

Οι καθυστερήσεις προέκυψαν μάλιστα μετά τη σύμβαση που υπέγραψε ο κλάδος (Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ΠΦΣ) με τον ΕΟΠΥΥ.

«Το τελευταίο εξάμηνο όμως, μετά την σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ ΠΦΣ και ΕΟΠΥΥ, βάση της οποίας πολλά αναλώσιμα υλικά χρόνιων παθήσεων διατίθενται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, και λόγω των δυσκολιών που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση τους, παραμένουν απλήρωτα τα φαρμακεία.

Είναι λοιπόν αναγκαίο ο κλάδος των φαρμακοποιών να γνωρίζει τους λόγους αυτής της καθυστέρησης, καθώς και το χρόνο που προτίθεται ο ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει αυτές τις δαπάνες. Δυστυχώς σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον οι ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες των φαρμακείων δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις πληρωμών πέραν των συμβατικών τους υποχρεώσεων» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές Σιμορέλης Χρήστος, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Πάλλης Γιώργος, Παπαδόπουλος Σάκης, και Παραστατίδης Θεόδωρος.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό σχετικά με το ποιο τρόπο θα δοθεί μία οριστική λύση στο θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των αναλωσίμων και της άμεσης πληρωμής των δαπανών τους.