Βράβευση Έλληνα ουρολόγου για μέθοδο αντιμετώπισης της Νόσου του Peyronie

Βράβευση Έλληνα ουρολόγου για μέθοδο αντιμετώπισης της Νόσου του Peyronie

Επιβράβευση της εμπειρίας στην χειρουργική αντιμετώπιση της Νόσου Peyronie του Ουρολόγου Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη και της ομάδας του.

Στο πρόσφατο συνέδριο της ESSM European Society for Sexual Medicine (4/6 Φεβρουαρίου) στη Μαδρίτη η εργασία του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη  και της ομάδας του πήρε βραβείο για την γεωμετρική χειρουργική μέθοδο και θεραπεία της Νόσου του Peyronie.

Η εργασία βραβεύτηκε για την ποιότητα της χειρουργικής τεχνικής και τον μεγάλο αριθμό περιστατικών που μελέτησε.

Η Νόσος του Peyronie  είναι μια ιδιόμορφη πάθηση που δεν έχει σαφή αίτια  αλλά ούτε και φαρμακευτική  λύση μέχρι σήμερα, οι χειρουργικές τεχνικές που υπάρχουν μέχρι σήμερα δεν έχουν πλήρως υιοθετηθεί από όλους τους γιατρούς, με αποτέλεσμα την αμφιθυμία πολλών γιατρών για το ποια μέθοδο θα επιλέξουν.

Η εργασία λόγω του μεγάλου όγκου περιστατικών έπεισε πως η τεχνική με μαθηματικό γεωμετρικό μοντέλο επιλογής του μοσχεύματος, μπορεί να είναι η χρυσή σταθερά στην χειρουργική λύση.

Στην εργασία παρουσιάστηκε με λεπτομέρειες και σαφήνεια η μέθοδος αλλά και η μεγάλη μετεγχειρητική περίοδος παρακολούθησης, πάνω από πέντε χρόνια,  δίνοντας με μεγάλη σαφήνεια την τεχνική  αλλά και τον τρόπο παρακολούθησης των μετεγχειρητικών αποτελεσμάτων.

Ο Κ. Κωνσταντινίδης  θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους γιατρούς στην χειρουργική των γεννητικών οργάνων με την μεγαλύτερη ίσως εμπειρία παγκόσμια, χειρουργεί εκτός Ελλάδος και σε άλλες χώρες, όπως Γερμανία, Ισπανία, Αγγλία, Αυστρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σερβία.