Βρέθηκε το χάπι που ρυθμίζει την όρεξη!

Βρέθηκε το χάπι που ρυθμίζει την όρεξη!

Το νέο χάπι κατά της παχυσαρκίας που δεν αυξάνει τον κίνδυνο των καρδιακών δυσλειτουργιών είναι γεγονός. Το νέο χάπι λένε ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να καταπολεμηθεί η παγκόσμια επιδημία παχυσαρκίας, καθώς είναι το πρώτο φάρμακο για την απώλεια σωματικού βάρους που πέρασε επιτυχώς μια μακροπρόθεσμη μελέτη ασφαλείας.

Η φαρμακευτική ουσία Lorcaserin ρυθμίζει την όρεξη μέσω της υποθαλαμικής ενεργοποίησης ανορεξιογόνων μηχανισμών οδηγώντας σε σημαντική απώλεια βάρους.

Το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ασθενείς με αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο ή πολλαπλούς καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι υποβάλλονταν παράλληλα σε θεραπεία με διαιτητικές παρεμβάσεις. Σημειώνεται πως σε διάστημα ενός έτους, απώλεια βάρους τουλάχιστον 5% παρατηρήθηκε στο 38,7% των ασθενών που έλαβαν την ουσία, ενώ ταυτόχρονα τα υψηλότερα ποσοστά απώλειας βάρους επιτεύχθηκαν χωρίς συνοδό αύξηση του κινδύνου καρδιαγγειακών επεισοδίων. Το φάρμακο έλαβε έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων (FDA).

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο και δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Τhe New England Journal of Medicine.