Ξανθός-Πολάκης καλούν Γιαννόπουλο σε ακρόαση

Ξανθός-Πολάκης καλούν Γιαννόπουλο σε ακρόαση

Δεν έχει τέλος η κόντρα μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον καθηγητή Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Αθανάσιο Γιαννόπουλο, που επέστρεψε στην -αμισθί- θέση του προέδρου του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που τον δικαίωσε.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης φαίνεται ότι διόλου… ικανοποίησε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που οργάνωσε ταχύτατα την αντεπίθεσή της. Ετσι χθες ο κ. Γιαννόπουλος δέχτηκε από δικαστικό επιμελητή μια κλήση σε ακρόαση, από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη, ώστε να παρουσιαστεί και να δώσει απαντήσεις εκ νέου στα θέματα που τον οδήγησαν εκτός ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα ζητήματα που του θέτουν είναι γιατί δεν προχώρησε στην απόλυση ανώτατου στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ και γιατί δεν υπέγραψε τις συμβάσεις των 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών στις εντατικές. Πρόκειται για τις συμβάσεις του προσωπικού, που ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, ο οποίος παράτυπα πήρε τους φακέλους στο γραφείο του και επέβαλε δικό του πίνακα επιτυχόντων στον σχετικό διαγωνισμό, όπως είχε καταγγείλει το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ λίγο προτού καρατομηθεί… σύσσωμο.

«Μου έστειλαν την κλήση με δικαστικό επιμελητή και θα τους απαντήσω εγγράφως. Εκτιμώ ότι θα βρουν πάλι κάποιον τρόπο για να με αντικαταστήσουν» αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος και συμπληρώνει πως «η απόφαση του ΣτΕ ηθικώς μας καλύπτει απόλυτα και δείχνει ότι η Δικαιοσύνη και οι δικαστές έχουν μια εντελώς διαφορετική σκέψη και φιλοσοφία, που δεν μπαίνει στα όποια τερτίπια των διάφορων πολιτικών».