Ξεκινά τη λειτουργία της η Viatris Inc.

Ξεκινά τη λειτουργία της η Viatris Inc.

Η Viatris Inc. ξεκινά τη λειτουργία της μετά την επιτυχημένη συνένωση της Mylan και της Upjohn, θυγατρικής της Pfizer. Χάρη στη συνένωση των δύο αυτών  αλληλοσυμπληρούμενων εταιρειών, η Viatris  κατέχει πλέον την εξειδίκευση στους τομείς της επιστήμης, της παραγωγής και της διανομής με αποδεδειγμένες ρυθμιστικές, ιατρικές και παγκόσμιες εμπορικές ικανότητες, για να προσφέρει υψηλής ποιότητας φάρμακα σε ασθενείς σε περισσότερες από 165 χώρες.

Η Viatris αποτελεί μία νέα παγκόσμια εταιρεία Φροντίδας Υγείας, με αποστολή να κινητοποιεί τους ανθρώπους παγκοσμίως να ζουν πιο υγιείς σε κάθε στάδιο της ζωής τους, διευρύνοντας την πρόσβαση σε φάρμακα ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης ή συνθηκών, προωθώντας υπεύθυνες, βιώσιμες δραστηριότητες και  καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της υγείας του ασθενή και αξιοποιώντας τη συλλογική εξειδίκευση για να εξασφαλίσει τη σύνδεση περισσότερων ανθρώπων με περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο Robert J. Coury, Executive Chairman της Viatris, δήλωσε: «Γιορτάζουμε την έναρξη λειτουργίας της Viatris που αποτελεί την κορύφωση ενός στρατηγικού, καλά μελετημένου έργου, που διήρκησε πάνω από δέκα χρόνια, προκειμένου να δημιουργηθεί μια παγκόσμια εταιρεία με τέτοιο εύρος και βάθος, ώστε να προσφέρει αποτελεσματικότερη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας φάρμακα σε ασθενείς και συστήματα υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαι απολύτως πεπεισμένος για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τη Viatris και για την αξία που αναμένουμε ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει για όλους τους εταίρους – από τους ασθενείς και τους εργαζομένους μας μέχρι τους πελάτες και τους μετόχους».

Με ανθρώπινο δυναμικό σχεδόν 45.000 εργαζομένων, η Viatris εδρεύει στις ΗΠΑ και  διαθέτει παγκόσμια κέντρα στο Pittsburgh των ΗΠΑ, στο Hyderabad  της Ινδίας και στη Shanghai της Κίνας. Το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει περισσότερα από 1.400 εγκεκριμένα φαρμακευτικά μόρια σε ένα ευρύ φάσμα σημαντικών θεραπευτικών κατηγοριών, που καλύπτουν τόσο μη μεταδιδόμενα όσο και λοιμώδη νοσήματα και περιλαμβάνει κορυφαία, εμβληματικά επώνυμα προϊόντα, καθώς και παγκόσμια σημαντικά πρωτότυπα φάρμακα, γενόσημα – συμπεριλαμβανομένων επώνυμων και σύνθετων γενοσήμων, ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο βιο-ομοειδών φαρμάκων, καθώς και ένα ευρύ φάσμα προϊόντων OTC και φαρμακείου.

Η Viatris παρέχει αξιόπιστα, υψηλής ποιότητας φάρμακα για την αντιμετώπιση 9 από τις 10 ασθένειες που αποτελούν κύριες αιτίες θανάτου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Η Viatris είναι ένας κορυφαίος προμηθευτής αντιρετροϊκών φαρμάκων κατά της λοίμωξης HIV/ AIDS και άλλων λοιμωδών νοσημάτων. Περίπου το 40% των σχεδόν 23 εκατομμυρίων ατόμων που λαμβάνουν θεραπεία για τη λοίμωξη HIV χρησιμοποιεί τα προϊόντα μας, μεταξύ των οποίων και το 60% των παιδιών με λοίμωξη HIV που λαμβάνουν θεραπεία παγκοσμίως.