Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την ένταξη του ψυχιατρικού νοσοκομείου Κορυδαλλού στο ΕΣΥ!

Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την ένταξη του ψυχιατρικού νοσοκομείου Κορυδαλλού στο ΕΣΥ!

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ένταξη του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού (Ψ.Κ.Κ.) στο Εθνικό Σύστημα Υγείας .

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση που απευθύνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις».

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 08:00.

Να σημειωθεί, ότι η χρηματοδότηση του νοσοκομείου θα γίνει από πόρους του ΕΣΠΑ, ενώ μεταξύ των τμημάτων που θα αναπτυχθούν στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού είναι:

– οξέων περιστατικών με 10 έως 15 κλίνες
– χρονίων κρατουμένων και χρονίων νοσημάτων
– γυναικών φυλακισμένων το οποίο δεν υπήρχε μέχρι σήμερα
– φιλοξενίας ατόμων μετά από φυλάκιση.

Να σημειωθεί εδώ ότι από το 2009 έχει προβλεφθεί η ένταξη του ψυχιατρείου  στο Ε.Σ.Υ. (άρθρο 13 ν. 3772/2009), χωρίς ωστόσο αυτό μέχρι στιγμής να έχει υλοποιηθεί. Πλέον με το υπό διαβούλευση Π.Δ. το ψυχιατρείο κρατουμένων μετατρέπεται σε Μονάδα Ψυχικής Υγείας, συνδέεται με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» (Β΄ Ψυχιατρική Κλινική / Μονάδα Ψυχιατροδικαστικής) και αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες θεραπευτικές υπηρεσίες του.