Υπ. Υγείας: Θα συνεχίζει να στηρίζει τα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Υπ. Υγείας: Θα συνεχίζει να στηρίζει τα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Το υπουργείο Υγείας θα συνεχίζει να στηρίζει τα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας τα οποία λειτουργούν με την συνεργασία του ΑΠΘ και την εποπτεία του ΟΚΑΝΑ και τα οποία εξυπηρετούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως τα εξαρτημένα άτομα.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Υγείας, μεταξύ του υπ. Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, του αν. Γενικού Γραμματέα, Σταμάτη Βαρδαρού, του προέδρου του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελου Καφετζόπουλου, του επιστημονικού υπευθύνου των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας (ΠΠΑ), Φ. Ζαφειρίδη και του συντονιστή προγραμμάτων των ΠΠΑ, Σ. Λαϊνά.

Στόχος της συνάντησης ήταν να δοθεί οριστική λύση στο θεσμικό πρόβλημα των Προγραμμάτων που έχει επισημανθεί ως εκκρεμότητα εδώ και πολλούς μήνες, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότησή τους.

Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση του υπουργείου Υγείας για συνέχιση της λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών που εξυπηρετούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως τα εξαρτημένα άτομα.

Από την πλευρά τους, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ και οι εκπρόσωποι των Προγραμμάτων δεσμεύτηκαν ότι θα υποβάλουν άμεσα σχέδιο νέας προγραμματικής σύμβασης που θα ενσωματώνει τις υποδείξεις του Υπουργείου και θα διασφαλίζει την ομαλή χρηματοδότησή τους και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Τα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας λειτουργούν με την συνεργασία του ΑΠΘ και την εποπτεία του ΟΚΑΝΑ, μέσω του οποίου και χρηματοδοτούνται.