Υπό διάλυση τα νοσοκομεία στις ακτές του Ιονίου

Υπό διάλυση τα νοσοκομεία στις ακτές του Ιονίου

Υπό διάλυση είναι οι Υγειονομικές Μονάδες στις ακτές του Ιονίου την ώρα που η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας υπολειτουργεί λόγω έλλειψης Παθολόγων, ενώ ο Αξονικός Τομογράφος του Νοσοκομείου είναι συνεχώς χαλασμένος. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, επιχειρούν δύο Ασθενοφόρα στη Κέρκυρα αντί για πέντε στη βάρδια και τις διακομιδές κάνουν οι ιδιώτες!

Επίσης, έκλεισε η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Ξέμεινε μόνο με έναν γιατρό Παθολόγο, όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου σε συνέντευξη τύπου. Τα ΤΕΠ λειτουργούν με δύο Αγροτικούς Ιατρούς και εφημερεύουν Ιατροί από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Εξ αυτού βάζουν λουκέτο τα Κέντρα Υγείας.

Τραγική η κατάσταση και στο Νοσοκομείο της Λευκάδας, το οποίο υπολειτουργεί λόγω έλλειψης βασικών ιατρικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού. Στο Νοσοκομείο Λευκάδας υπηρετούν μόνο 2 Παθολόγοι, 2 Καρδιολόγοι (1 με απόσπαση), 1 Παιδίατρος, ΩΡΛ δεν έχει, 1 επικουρικός Ουρολόγος, 1 Οφθαλμίατρος, 1 επικουρικός Χειρουργός (ουσιαστικά δεν γίνονται χειρουργεία), 1 Γυναικολόγος, 1 Νευρολόγος. Όσο για την επικουρική παιδίατρο, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, απολύθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου επειδή τόλμησε να ασθενήσει και έλαβε νόμιμη αναρρωτική άδεια!

Παράλληλα το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας κλείνει κάθε ημέρα στις 3 το μεσημέρι. Πολλές ημέρες καλύπτεται με έναν αγροτικό ιατρό και οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι. Το Κέντρο Υγείας Πάργας για 15 ημέρες το μήνα κλείνει 3 το μεσημέρι. Το Κέντρο Υγείας Καναλακίου για 15 ημέρες το μήνα κλείνει 3 το μεσημέρι. Το Κέντρο Υγείας Παξών κάθε ημέρα κλείνει 10 το βράδυ.

Όποιος αρρωστήσει το απόγευμα ή τη νύκτα σε μέρη με μεγάλη τουριστική κίνηση βρίσκεται στο έλεος του Θεού!

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου