Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας ΙΣΑ και ΕΟΔΥ

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας ΙΣΑ και ΕΟΔΥ

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής επιθυμούν να συνδράμουν εξειδικευμένα και ενισχυτικά το έργο του ΕΟΔΥ. Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια ενισχύουν τις Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ με 8 εξειδικευμένες κινητές ομάδες ιατρών και νοσηλευτών.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας υπέγραψαν στο Ζάππειο Μέγαρο Σύμφωνο, που επικυρώνει τη συνεργασία Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής και Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Σε πρώτη φάση έχουν ενεργοποιηθεί 8 από τις συνολικά 15 Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (KOEΣ), οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους Ιατρούς (Πνευμονολόγους, Παθολόγους Γενικούς Ιατρούς και Καρδιολόγους).
Όπως έγινε γνωστό, το εν λόγω ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα συνοδεύεται από Νοσηλεύτριες ΠΕ, ΤΕ σε συνεργασία με το τηλεφωνικό κέντρο 1110 του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, θα επισκέπτεται με τις αναγκαίες προφυλάξεις τα ύποπτα περιστατικά, για νόσο Covid-19 και θα προβαίνει σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος. Το προσωπικό έχει ήδη εκπαιδευτεί κατάλληλα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης αποστολής. Την υλοποίηση του έργου κάνει ο δρ. Π. Ευσταθίου Συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.

Επιμέλεια: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου