Υπουργείο Υγείας: Υπ΄ατμόν για τη συνύπαρξη γρίπης και κορονοϊού

Υπουργείο Υγείας: Υπ΄ατμόν για τη συνύπαρξη γρίπης και κορονοϊού

Κατηγορηματικός ότι «με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή» δεν χρειάζονται μέτρα για τον κορωνοϊό εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ερωτηθείς, ωστόσο, για το αν το υπουργείο Υγείας περιμένει έξαρση του κορωνοϊού, ο κ. Πλεύρης απάντησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «αυτό που λέμε έιναι ότι έξαρση θα υπάρξει, είναι φυσιολογικό καθώς η ζωή θα επιστρέψει στους εσωτερικούς χώρους και θα αλλάξει το κλίμα».

Ειδικά για τα σχολεία ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «μπορούμε να ξεκινήσουμε χωρίς υποχρεωτικότητα στη μάσκα. Τα τεστ δεν χρειάζονται με τη μορφή που γινόταν. Υπάρχει το πρωτόκολλο καραντίνας που ισχύει, το 50%+1 παραμένει».

«Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα μάσκας. Μπαίνουμε σε μια φάση που έχουμε εμβολιασμένο πληθυσμό και μεταλλάξεις που δεν είναι τόσο θανατηφόρες. Η μάσκα δεν είναι κανονικότητα, είναι μια έκτακτη διαδικασία» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά τα πρώιμα κρούσματα γρίπης ο υπουργός Υγείας είπε ότι «κάθε χειμώνα είχαμε πίεση στο ΕΣΥ από τις απλές λοιμώξεις». Σημείωσε, πάντως, ότι «υπάρχει έξαρση σε κρούσματα γρίπης και είμαστε σε συνεννόηση με τις εταιρείες για να έρθουν τα εμβόλια, ώστε να αρχίσει ο εμβολιασμός» ενώ πρόσθεσε ότι «τα δύο προηγούμενα χρόνια ήμασταν προστατευμένοι επειδή χρησιμοποιούσαμε τη μάσκα και περιορίζαμε την μετάδοση».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε, τέλος, ότι «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να πιεστεί το ΕΣΥ όπως συνέβη τα προηγούμενα δύο χρόνια» συμπληρώνοντας ότι «τα μοντέλα μας δείχνουν ότι θα χρειαστούμε περισσότερες απλές κλίνες. Θα χρειαστούμε ιδιωτικό τομέα αλλά θα τον βάλουμε από την αρχή στο σχέδιο».