Υπ. Υγείας: Δεν προβλέπεται επιστροφή χρημάτων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις διαγνωστικές εξετάσεις

Υπ. Υγείας: Δεν προβλέπεται επιστροφή χρημάτων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις διαγνωστικές εξετάσεις

Δεν προβλέπεται επιστροφή χρημάτων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις διαγνωστικές εξετάσεις διαμήνυσε ο υπ. Υγείας διευκρινίζοντας ότι εφόσον τα διαγνωστικά κέντρα υλοποιήσουν αυτή τους την απόφαση, θα οδηγηθούμε de facto στην καταγγελία των συμβάσεων, διευκρίνισε ο κ. Ξανθός.

«Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, τόσο ακραίας κινητοποίησης σε προεκλογική περίοδο» ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, γίνεται προσπάθεια να προωθηθούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα με σκοπό την αναδιανομή της πίτας των διαγνωστικών εξετάσεων. Τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα επιδιώκουν το αδιέξοδο, ώστε με τη νέα κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευθούν τους όρους της σύμβασης προς όφελός τους, πρόσθεσε ο Ανδρέας Ξανθός.

Τέλος, τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζει το πρόβλημα των ανεπαρκών κλειστών προϋπολογισμών και απηύθυνε έκκληση στους εργαστηριακούς γιατρούς, να αναλογιστούν την κρισιμότητα της συγκυρίας. Η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί βάθος χρόνου και νομοθετική ρύθμιση, άρα τη Βουλή σε λειτουργία, διευκρίνισε. Για τη συγκεκριμένη στιγμή, το υπουργείο Υγείας θεωρεί ότι η λύση είναι αυτή που έχει προταθεί για προσαύξηση του προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις για το 2019 κατά 30 εκατ. ευρώ, επιπλέον των 9 εκατ. που ήδη είχαν ανακοινωθεί (σύνολο δηλαδή 396 εκατ. ευρώ) και μπορεί να ρυθμιστεί με Υπουργική Απόφαση.