Κορονοϊός: Πότε βλέπουν αύξηση κρουσμάτων οι ειδικοί

Κορονοϊός: Πότε βλέπουν αύξηση κρουσμάτων οι ειδικοί

Οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στην αγορά μπορεί να «τρόμαξαν» , ωστόσο, οι επιστήμονες έσπευσαν να καθησυχάσουν, καθώς θεωρούν ότι εφόσον τηρήθηκαν στο μέτρο του δυνατού τα μέτρα (καθολική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων) δεν υπάρχει φόβος διασποράς.

Ωστόσο, μιλώντας στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open TV οι Δημοσθένης Σαρηγιάννης και Μίνα Γκάγκα τόνισαν ότι ναι μεν δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί πανικός, όμως είναι αναπόφευκτο να αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού.

Ο κ. Σαρηγιάννης χαρακτήρισε αναμενόμενη και υπολογισμένη την τάση αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ωστόσο, παρουσιάστηκε θετικός στο σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων και την άρση μέτρων του lockdown. Πάντως, τόνισε ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις αν και σωστές θα φέρουν νέα πίεση στο σύστημα Υγείας.

Πότε το αναμένει αυτό; «Μετά τα μέσα του Μάρτη θα έχουμε μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα Υγείας» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Είναι κρίσιμο για το μέλλον τι θα κάνουμε τον Φεβρουάριο. Η κορύφωση θα γίνει τον Μάρτιο με τον Μάιο». «Η τάση αυτή τη στιγμή είναι ελαφρά ανοδική, αλλά ήταν αναμενόμενο και είναι υπολογισμένη» ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

Σύμφωνη στη συγκεκριμένη άποψη ήταν και η Μίνα Γκάγκα, που με τη σειρά της μίλησε στο Open TV. Φέτος το καλοκαίρι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε» είπε. Η κυρία Γκάγκα πάντως φάνηκε καθησυχαστική σχετικά με τις εικόνες που καταγράφηκαν μετά το άνοιγμα των καταστημάτων: «Δεν μας ανησυχεί αφού φοράνε μάσκες και τηρούν αποστάσεις. Είναι θεμιτό κι απαραίτητο να βγει ο κόσμος αλλά να έχουν μάσκα».