Μάσκες: Τι ισχύει  σε ΚΤΕΛ, τρένα, αεροπλάνα και ΜΜΜ

Μάσκες: Τι ισχύει  σε ΚΤΕΛ, τρένα, αεροπλάνα και ΜΜΜ

 

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, «σφύριξε» και επίσημα χθες σε έκτακτες ανακοινώσεις του το τέλος της μάσκας σε κλειστούς χώρους, δεν λείπουν όμως οι εξαιρέσεις.

Αναλυτικά, για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική. Αυτό που δεν διευκρινίστηκε, ωστόσο, και αναμένεται να αποσαφηνιστεί με την έκδοση της ΚΥΑ στα τέλη του μήνα, είναι εάν θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής ή μάσκας υψηλής προστασίας για τις μετακινήσεις με μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και λεωφορεία.

Τέλος η μάσκα σε ΚΤΕΛ, τρένα, αεροπλάνα

Για τα ταξίδια, τα δεδομένα αλλάζουν για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια και η μάσκα γίνεται υποχρεωτική, όπου οι θέσεις είναι αριθμημένες, δηλαδή σε ΚΤΕΛ, τρένα και αεροπλάνα. Ωστόσο, για τα πλοία, ενόψει και του καλοκαιριού, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως αυτό θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους.

Πού καταργείται η μάσκα από 1η Ιουνίου

Λιανεμπόριο και χώροι εργασίας πλέον θα λειτουργούν χωρίς μάσκες για πελάτες και εργαζόμενους αντίστοιχα, όμως ο υπουργός Υγείας δεν αποσαφήνισε τι θα γίνει σε πληθώρα άλλων χώρων, όπως σχολεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, σινεμά, θέατρα, εργαζόμενους στην εστίαση, σούπερ μάρκετ κ.α.

Πού παραμένει υποχρεωτική η μάσκα από 1η Ιουνίου

Σε νοσοκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας, θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκα μέχρι νεωτέρας, καθώς η υποχρεωτικότητά της κρίνεται απαραίτητη.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και το μέτρο θα επαναξιολογηθεί.