Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους – Αποφασίζουν οι ειδικοί

Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους – Αποφασίζουν οι ειδικοί

H σταθερή αποκλιμάκωση που παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η οποία αποτυπώνεται στα κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών, ανοίγουν τον δρόμο για περεταίρω χαλάρωση. Επόμενο βήμα, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Έτσι την οριστική απόφαση για το πράσινο φως αναμένεται να λάβει την προσεχή Πέμπτη, 24 Ιουνίου η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά την διάρκεια της τακτικής συνεδρίασής τους. Μάλιστα, στην πλειονότητά, τα μέλη της επιτροπής εμφανίζονται θετικά με την άρση του μέτρου για τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα τοποθετήθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Όλοι ελπίζουμε ότι είμαστε κοντά στο να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μία απόφαση την οποία θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί αξιολογώντας όλα τα στοιχεία. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών».

Σημειώνεται σε αρκετές χώρες της ΕΕ έχει ξεκινήσει η συζήτηση για κατάργηση του μέτρου. Μάλιστα στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έχει ήδη ανακοινώσει ότι από τις 26 Ιουνίου δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.