Η απάντηση των οδοντιάτρων στις δηλώσεις Κουρουμπλή

Η απάντηση των οδοντιάτρων στις δηλώσεις Κουρουμπλή

“Μόνον λύπη μπορεί να προκαλέσει η απαξιωτική για τον αγώνα επιβίωσης, τον οποίο δίνουν μαζικά και μαχητικά οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της χώρας μας” σχολίασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, κ. Αθανάσιος Κατσίκης με αφορμή τη δήλωση του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Süddeutsche Zeitung.Στη δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών είχε αναφέρει “καλά κάνουν οι επιστήμονες και διαδηλώνουν, να χάσουν και κανένα κιλό”, φράση που άνοιξε τον ασκό του αιόλου για τους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι υπενθυμίζεται αντιδρούν στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Η ΕΟΟ χαρακτηρίζει τη δήλωση του κ. Κουρουμπλή “προκλητική” και “απαξιωτική για τον αγώνα των ελεύθερων επαγγελματιών, τονίζοντας παράλληλα πως μέσω αυτής αποδεικνύεται ότι “δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ακόμη τους λόγους οι οποίοι οδηγούν τους κλάδους μας στους δρόμους”, ενώ δικαιώνει την απόφαση των επικεφαλής των επιστημονικών φορέων να αποσυρθούν από τον δήθεν διάλογο με τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

“Οι οδοντίατροι όλης της χώρας διαμηνύουν στον κ.Κουρουμπλή και στην κυβέρνηση ότι δεν διαδηλώνουν για να… χάσουν κιλά, αλλά για να περιφρουρήσουν το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών, των ανασφάλιστων και των ασφαλισμένων της χώρας μας σε ποιοτική και οργανωμένη οδοντιατρική περίθαλψη, καθώς και για το δικαίωμα των οδοντιάτρων να ζουν αξιοπρεπώς από το επάγγελμά τους, χωρίς το κράτος να δημεύει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός του, με τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές ρυθμίσεις, τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση” καταλήγει η σχετική ανακοίνωσή τους.