Λάβετε θέσεις στον αγώνα… ενημέρωσης για την ενδομητρίωση

Λάβετε θέσεις στον αγώνα… ενημέρωσης για την ενδομητρίωση

Μία στις δέκα γυναίκες παγκοσμίως «αιμορραγεί» από άγνοια. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως η ενδομητρίωση είναι μία σιωπηλή νόσος η οποία δημιουργείται όταν τμήματα του ενδομητρίου αναπτύσσονται εκτός μήτρας προκαλώντας δυνατούς πόνους, αιμορραγία και προβλήματα υπογονιμότητας. Η νόσος απειλεί γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και η σωστή και έγκαιρη διάγνωσή της ακόμα και σήμερα γίνεται δύσκολα.

Η ενδομητρίωση είναι πολύ επικίνδυνη για τη μήτρα, τις ωοθήκες και τις γυναικείες σάλπιγγες. Εκτιμάται ότι το 40% των γυναικών οι οποίες έχουν διαγνωστεί με Ενδομητρίωση παρουσιάζουν παράλληλα προβλήματα υπογονιμότητας, ενώ έχει παρατηρηθεί επίσης ότι μία στις τρεις γυναίκες με πρόβλημα υπογονιμότητας πάσχει από ενδομητρίωση.

Το κίνημα ENDOMARCH WORLWIDE, το οποίο ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και διεξάγεται σε πάνω από 50 πόλεις του κόσμου έχει καταφέρει να κάνει γνωστή την άγνωστη χρόνια πάθηση από την οποία υποφέρουν εκατομμύρια γυναίκες.

Η Ελλάδα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο αυτό κίνημα με το ENDOMARCH Greece RUN/WALK που διοργανώνει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία AWARE. Πρόκειται για έναν Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων ο οποίος θα διεξαχθεί παράλληλα με έναν περίπατο 2,5 χιλιομέτρων στους δρόμους του δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 λάβετε θέση, τρέξτε, περπατήστε, ενημερωθείτε, ενημερώστε για να τερματίσουμε… μαζί την Ενδομητρίωση!

Δηλώστε Συμμετοχή στο www.endomarch.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ενδομητρίωση, για το Κίνημα ENDOMARCH και για τη Δράση EndoDay RUN/WALK στο www.endomarch.gr