Μήπως πλένετε λάθος το πρόσωπό σας;

Μήπως πλένετε λάθος το πρόσωπό σας;

Όταν δεν πλένουμε σωστά το πρόσωπό μας τότε ερεθίζεται και δημιουργούνται διάφορα προβλήματα. Για να έχετε πιο απαλή και υγιή επιδερμίδα προσώπου μάθετε τι πρέπει να κάνετε!.

Όταν το νερό είναι πολύ ζεστό

Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να βλάψει το δέρμα του προσώπου. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πλένετε το πρόσωπο με χλιαρό νερό, για να μην προκληθεί καμία ζημιά στην επιδερμίδα.

Πολλές φορές μέσα στην ημέρα

Σε γενικές γραμμές το να πλένεστε 1-2 φορές την ημέρα είναι ένας καλός μέσος όρος, αλλά αν το παρακάνετε, τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να απομακρύνετε όλα τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας με συνέπεια το δέρμα να αφυδατωθεί.

Υπερβολική απολέπιση προσώπου

Με την απολέπιση απομακρύνετε τα νεκρά δερματικά κύτταρα από την επιδερμίδα. Αλλά σε συχνότητα δεν πρέπει να γίνεται πάνω από 2-3 φορές την εβδομάδα.

Τρίβετε το πρόσωπό σας με την πετσέτα

Μετά το πλύσιμο του προσώπου, οι περισσότεροι άνθρωποι τρίβουν την πετσέτα επάνω στο δέρμα τους. Αυτό είναι λάθος. Το σωστό είναι να ακουμπάτε επανειλημμένως την πετσέτα στην επιδερμίδα και όχι να την τρίβετε. Έτσι, ερεθίζετε το δέρμα, προκαλείτε μικροεκδορές και καταστρέφετε σταδιακά την ελαστικότητά του.