Τορπίλη κατά του τοπικού λίπους το οξύ που παράγει το συκώτι

Τορπίλη κατά του τοπικού λίπους το οξύ που παράγει το συκώτι

Οξύ που παράγει το ανθρώπινο συκώτι, επιστρατεύει η  επιστήμη και …τορπιλίζει το τοπικό λίπος, που ταλαιπωρεί την πλειοψηφία γυναικών και ανδρών! Η νέα θεραπεία λιποδιάλυσης AQUALYX που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα είναι μη χειρουργική και απαλλάσσει απλά και με ασφάλεια γυναίκες και άνδρες από τα τοπικά «μαξιλαράκια λίπους».

«Είναι γνωστό σε όλους ότι το τοπικό λίπος δύσκολα υποχωρεί παρά τη σωστή διατροφή και άσκηση» αναφέρει η δερματολόγος-αφροδισιολόγος  Δρ. Θεοδώρα Φατσέα και προσθέτει ότι «δεν πρέπει να απογοητευόμαστε με τα «ψωμάκια», αφού τώρα υπάρχει μία νέα θεραπεία που έχει θεαματικά αποτελέσματα». Πρόκειται για μία θεραπεία που χρησιμοποιεί ως όπλο της ένα οξύ που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός για τον ίδιο σκοπό, την καύση δηλαδή του λίπους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το AQUALYX περιέχει δεσοξυχολανικό οξύ, ένα είδος χολικού οξέος, το οποίο λειτουργώντας ως «τορπίλη» διαλύει τα μαξιλαράκια του τοπικού λίπους, αυτά που δεν υποχωρούν με την άσκηση και τη σωστή διατροφή. Μόνο το 2013 στην Ευρώπη, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, έγιναν πάνω από 260.000 θεραπείες με AQUALYX.

Οι γιατροί διευκρινίζουν ότι ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει ένα οξύ στο συκώτι, με σκοπό την καύση του λίπους. Η λιποδιαλυτική δράση του δεσοξυχολανικού οξέος χρησιμοποιήθηκε από τον καθηγητή Πασκουάλε  Μοτολέζε, τον εφευρέτη του AQUALYX, ο οποίος ανέπτυξε μια συνθετικά κατασκευασμένη παραλλαγή του.

Η δραστική αυτή ουσία ουσιαστικά «κλειδώνει» πάνω στο φράγμα των λιποκυττάρων και αρχίζει να ενεργεί, με αποτέλεσμα το κυτταρικό φράγμα να γίνεται ασταθές και να απελευθερώνει τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται αποθηκευμένα μέσα του. Τα κυτταρικά κατάλοιπα απομακρύνονται διαμέσου της άμυνας του σώματος και τα μη συνδεδεμένα λιποκύτταρα μεταβολίζονται και μετατρέπονται σε ενέργεια. Η μέθοδος έχει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CE).

«Η νέα θεραπεία γίνεται με ενέσεις και το AQUALYX εγχέεται απευθείας εντός του υποδόριου λιπώδους ιστού με τη χρήση λεπτών, εύκαμπτων βελόνων» εξηγεί η Δρ. Φατσέα και προσθέτει πως καθώς ο λιπώδης ιστός δεν παρουσιάζει σχεδόν καθόλου αισθητικότητα, η θεραπεία είναι στην ουσία ανώδυνη. Επιπλέον, στο AQUALYX μπορούμε να προσθέσουμε τοπικό αναισθητικό για την εξάλειψη του πόνου.

Αμέσως μετά την εφαρμογή, η περιοχή μπορεί να κοκκινίσει και να παρουσιάσει ένα ελαφρύ πρήξιμο. Όπως συμβαίνει σε κάθε θεραπεία με υποδερμικές βελόνες, είναι πιθανό να εκδηλωθεί ένα πολύ μικρό αιμάτωμα. Όλα αυτά θεωρούνται αναμενόμενες παρενέργειες και υποχωρούν πλήρως λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία.

Η θεραπεία εφαρμόζεται σε οργανωμένα κέντρα από  εξειδικευμένους δερματολόγους και ο ενδιαφερόμενος αμέσως μετά επιστρέφει σπίτι του.

Η νέα θεραπεία μπορεί να έχει εφαρμογή σχεδόν σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα για τη διάλυση του τοπικού λίπος. Συγκεκριμένα, εφαρμόζεται σε γλουτούς, διπλοσάγονο, βραχίονες, μέση, γοφούς, ψωμάκια, γόνατα, στήθος και στο εσωτερικό των μηρών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός των θεραπειών ποικίλει ανάλογα με τον επιθυμητό βαθμό διόρθωσης, το μέγεθος του τοπικού λίπους και τις ειδικές αντιδράσεις του λιπώδους ιστού. Κατά μέσο όρο, υπολογίζονται 3-5 θεραπείες, με ενδιάμεσα διαλείμματα τριών εβδομάδων, μέχρι να είναι ορατά τα αποτελέσματα, ενώ, σύμφωνα με την Δρ Φατσέα, η υγιεινή διατροφή και η άσκηση κρίνονται απολύτως απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία της θεραπείας.