Φιλοξενία ασθενών με εγκεφαλικό σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Φιλοξενία ασθενών με εγκεφαλικό σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Μια νέα συνεργασία εγκαινίασε το Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο «Παντελής Ι. Κυριάκης» με τη «Μονάδα Φροντίδας και Φιλοξενίας Βίλλα Άννα Μαρία» στη Βάρκιζα, που διαθέτει όλες τις απαραίτητες δομές για τη φιλοξενία ηλικιωμένων ατόμων, με έμφαση στις ανάγκες, τις συνήθειες και τις ιδιαιτερότητές τους.

Η συνεργασία αυτή, πέραν της φυσικοθεραπευτικής φροντίδας όλων των φιλοξενουμένων στη Μονάδα, προβλέπει τη δημιουργία και ειδικής πτέρυγας, όπου η κύρια παρεχόμενη υπηρεσία θα είναι η ποιοτική φιλοξενία για ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό.

Η νέα πτέρυγα θα προσφέρει ποιοτική διαβίωση και θα απασχολήσει εξειδικευμένο προσωπικό με εμπειρία στη φροντίδα και εξυπηρέτηση ατόμων με εγκεφαλικό, διαθέτοντας όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία που ίσως είναι δύσκολο να παρασχεθεί εκτός οργανωμένων δομών.

Αξίζει να σημειωθεί πως  στη Μονάδα Φροντίδας και Φιλοξενίας  θα εφαρμόζεται από το  Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο το πρωτοποριακό ρομποτικό σύστημα ΗΟΗ (Hand Of Hope, ή «Χέρι της Ελπίδας», το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και απευθύνεται με σημαντικές προοπτικές ανάταξης της κινητικότητας, σε ασθενείς με δυσλειτουργίες ή παραλυτικά φαινόμενα των άνω άκρων.