Θεοδωρίδου για τον θάνατο της 44χρονης μετά το AstraZeneca: «Φαίνεται ότι δεν συνδέεται με θρομβώσεις

Θεοδωρίδου για τον θάνατο της 44χρονης μετά το AstraZeneca: «Φαίνεται ότι δεν συνδέεται με θρομβώσεις

 

Για τον θάνατο της 44χρονης γυναίκας αφότου εμβολιάστηκε για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη ερωτήθηκε η Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση για τα εμβόλια.

«Υπάρχει μια χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό. Το γεγονός είναι μία ημέρα μετά τον εμβολιασμό και γι’ αυτό υπάρχει πάντοτε λεπτομερής έλεγχος σε ό,τι αφορά στην αιτία του θανάτου. Έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες που μας δόθηκαν προφορικά είναι ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων και φλεβωδών κόλπων. Φαίνεται ότι υπήρξε και ένα έμφραγμα επί εδάφους παλαιοτέρου. Αυτά είναι τα στοιχεία που γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Πάντως η μελέτη του περιστατικού θα είναι σχολαστική, όπως είναι για όλα τα περιστατικά που έστω και χρονικά – ανεξάρτητα αν προκύψει ποτέ αιτιολογική συσχέτιση – έχουν κάποια σύνδεση με το εμβόλιο» είπε η κ. Θεοδωρίδου.

 

Η 44χρονη πέθανε λίγες ώρες αφότου εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό μέσο Voria, η γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, κατέληξε λίγες ώρες αφότου πραγματοποίησε την πρώτη δόση του εμβολίου στο Κέντρο Υγείας Χαλάστρας.

Η 44χρονη έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα και σύμφωνα με δηλώσεις του συζύγου του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η μητέρα δύο παιδιών εμφάνισε πυρετό, συμπτώματα που είναι συνήθη τα πρώτα 24ωρα μετά τον εμβολιασμό. Λίγο αργότερα, ένιωσε έντονη δυσφορία με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή στις 04.30 τα ξημερώματα της Τρίτης παρά τις προσπάθειες των γιατρών που έσπευσαν στο σπίτι της.
Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το Ράδιο Θεσσαλονίκη, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από καρδιακή ανακοπή, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες η 44χρονη φέρεται να είχε ιστορικό παλιού εμφράγματος και θρομβώσεων.