Δυναμικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό

Δυναμικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό

Τη συστράτευση όλης της κοινωνίας κατά του ασφαλιστικού ζήτησε στη συνάντηση των επιστημονικών φορέων, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος.

Εκπροσωπώντας τον κλάδο των φαρμακοποιών ο κ. Λουράντος τόνισε πως ο διάλογος της κυβέρνησης είναι προσχηματικός γιατί πρώτα πρέπει κάποιος να ζητά την γνώμη της κοινωνίας μέσω των φορέων και στη συνέχεια  να διαμορφώνει την πρότασή του. Ειδικά για τόσο σοβαρά θέματα όπως το Ασφαλιστικό.

Επίσης επεσήμανε ότι μεγάλη ευθύνη έχουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία οφείλουν να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο θέμα .

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ απηύθηνε αγωνιστικό προσκλητήριο για τη συγκέντρωση των φορέων που διοργανώνεται την Πέμπτη με πρωτοβουλία του ΤΕΕ, στις 11.30 στα προπύλαια.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι γιατροί για να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό που αποδομεί το κοινωνικό κράτος και καταστρέφει κάθε ελεύθερο επαγγελματία.

Να σημειωθεί πως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει προκηρύξει για την Πέμπτη τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 3 μ.μ.) για τους ιατρούς που εργάζονται στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος κάλεσε όλους τους παραγωγικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς κλάδους στην ευρεία σύσκεψη κατά του ασφαλιστικού, που διοργανώνει ο Σύλλογος την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στις 11 το πρωί.

Στην σύσκεψη έχουν προσκληθεί εκτός των επιστημονικών φορέων, η ΓΣΕΕ, εκπρόσωποι των αγροτών, των βενζινοπωλών, των οδηγών ταξί, άλλων επαγγελματικών κλάδων και της ΕΣΗΕΑ.