Δείτε τι θα «κερδίσετε» αν πίνετε ένα αναψυκτικό λιγότερο την εβδομάδα!

Δείτε τι θα «κερδίσετε» αν πίνετε ένα αναψυκτικό λιγότερο την εβδομάδα!

Παρά τις συστάσεις για λιγότερη κατανάλωση αναψυκτικών και ζάχαρης οι περισσότεροι καταναλώνουν ένα αναψυκτικό την ημέρα.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Public Health έδειξε ότι οι γυναίκες που μείωσαν την κατανάλωση αναψυκτικών μέσα σε μια περίοδο 2 ετών, πήραν περισσότερο βάρος. Όσες συνέχισαν να καταναλώνουν την ίδια ποσότητα ή μεγαλύτερη, πήραν περισσότερο βάρος από αυτές που έπιναν τουλάχιστον ένα αναψυκτικό λιγότερο την εβδομάδα. Αυτό αποδεικνύει ότι η μείωση της κατανάλωσης αναψυκτικών, μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους σε βάθος χρόνου.

Την ίδια στιγμή άλλες έρευνες έδειξαν ότι όσοι καταναλώνουν ένα κουτάκι –ή παραπάνω- αναψυκτικά την ημέρα έχουν 26% μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με έρευνες.

Αν θέλετε να πιείτε κάτι, προτιμήστε το πράσινο τσάι που θα δώσει ώθηση στο μεταβολισμό σας, χωρίς έξτρα ζάχαρη, καφέ χωρίς ζάχαρη ή γάλα και νερό αρωματισμένο με φρούτα, ακολουθώντας πάντα μια συνολικά υγιεινή διατροφή και αντίστοιχο τρόπο ζωής.