Δωρεάν έλεγχο για διαβήτη

Δωρεάν έλεγχο για διαβήτη

Η εκστρατεία ενημέρωσης κοινού «Άκου το Σώμα Σου» έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για πρόληψη και σωστό έλεγχο μιας σειράς σημαντικών ασθενειών αλλά και την ορθή καθοδήγηση των ασθενών μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και υποστηρίζεται, από ιατρικές επιστημονικές εταιρίες, που θα προτρέπουν τα μέλη τους να υποδέχονται στα ιατρεία τους ασθενείς.

Σήμερα η Novartis Hellas, ανακοινώνει την έναρξη υπηρεσιών υγείας που αφορούν ασθενείς που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 (ΣΔΤ2) με τη σημαντική υποστήριξη της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και του Πιστοποιημένου Δικτύου Διαγνωστικών Ιατρείων iatrica, μέλη του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται μέχρι το τέλος της χρονιάς σε όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί που θα ολοκληρώνουν την εκπαίδευση τους μέσα από τα διαδικτυακά σεμινάρια, θα μπορούν να ενημερώνουν πελάτες των φαρμακείων τους που πάσχουν από ΣΔΤ2 και ταυτόχρονα να τους προτρέπουν να πραγματοποιήσουν εξετάσεις μέτρησης γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης σε διαγνωστικά εργαστήρια  που υποστηρίζουν την εκστρατεία και στη συνέχεια να επισκεφθούν ειδικούς ιατρούς, οι οποίοι θα τους παρέχουν δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε πως «οι φαρμακοποιοί στηρίζουν οποιαδήποτε δράση  βοηθά στην σωστή ενημέρωση των ασθενών και  την πρόληψη που αποδεδειγμένα  συντελούν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενειών. Οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ φαρμακοποιών και ιατρών και συντελούν στην ορθή λειτουργία του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπου το φαρμακείο έχει καταλυτικό ρόλο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Νικόλαος Παπάνας, δήλωσε πως «η εκστρατεία ενημέρωσης κοινού για τον ΣΔΤ2, είναι μια πρόκληση αντιμετώπισης του κενού ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για ένα πολύ σημαντικό χρόνιο νόσημα και η ΕΔΕ προσβλέπει με ενδιαφέρον στα θετικά της αποτελέσματα. Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επισκεφτούν το www.ede.gr για να ενημερωθούν για περισσότερες πληροφορίες».