Δωρεάν εμβολιασμός και εξετάσεις σε κατοίκους ακριτικών νησιών

Δωρεάν εμβολιασμός και εξετάσεις σε κατοίκους ακριτικών νησιών

Μια αξιόλογη συμμαχία με στόχο την πρόληψη της υγείας των κατοίκων δυσπρόσιτων ακριτικών νησιών, δημιουργήθηκε αυτή τη χρονιά, με πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Hellas σε συνεργασία με την «Ομάδα Αιγαίου» και την ομάδα «W4Ο Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία».

Η συνεργασία αυτή αφορά την υλοποίηση της «Χειμερινής Αποστολής 2016» της Ομάδας Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Οκτωβρίου 2016. Η αποστολή θα περιλαμβάνει δωρεάν εμβολιασμό κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου καθώς και ενημερωτικές δράσεις και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού στους κατοίκους ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Pfizer Hellas με δωρεά της θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα της αποστολής στα νησιά Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι και Αρκιούς, ενώ επιπλέον θα δωρίσει 200 13δύναμα εμβόλια κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου. Στα συγκεκριμένα νησιά υπάρχει εξαιρετική ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, καθώς τα κέντρα Υγείας είναι μη επαρκώς στελεχωμένα, ενώ υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Οι εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου, μεταξύ αυτών και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρικές, αιματολογικές/βιοχημικές εξετάσεις και θα δοθούν ενημερωτικές ομιλίες για τη σημασία της πρόληψης και τα οφέλη του εμβολιασμού ενηλίκων και παιδιών.

Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas και υπεύθυνος του προγράμματος ΕΚΕ της εταιρείας, δήλωσε: «Στην Pfizer Hellas επενδύουμε σε πρακτικές που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της υγείας των συμπολιτών μας σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Συμμετέχοντας ενεργά και αναπτύσσοντας συνεργασία με σημαντικούς συμμάχους στο πλευρό μας, θέτουμε ισχυρές βάσεις στον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας, ιδίως για σοβαρές ασθένειες, όπως είναι ο καρκίνος. Δεσμευόμαστε ότι η συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα συνεχιστεί και η έννοια της προσφοράς θα παραμείνει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας».

Ο κ. Απόστολος Μπιλίρης, πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, δήλωσε σχετικά με τη φετινή δράση: «Η εξαιρετική συνεργασία με την Pfizer Hellas συνεχίζεται για ακόμη μια χρονιά, σε μια προσπάθεια να προσφέρουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε πληθυσμούς ακριτικών νησιών που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της Υγείας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την εταιρεία που θα βρεθεί για ακόμη μια χρονιά στο πλευρό μας και θα ανοιχτεί μαζί μας στις θάλασσες με έναν και μοναδικό στόχο, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας απομακρυσμένων συνανθρώπων μας».

Η Χειμερινή Αποστολή φέτος έχει αποκτήσει έναν ακόμη δυνατό σύμμαχο, την ομάδα «W4Ο Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία», με σκοπό την υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και τη διενέργεια ενημερωτικών δράσεων και εξειδικευμένων εξετάσεων. Επιδίωξη της συνεργασίας αυτής αποτελεί η αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού των νησιών για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, με δεδομένο μάλιστα ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομάδας Αιγαίου, στα νησιά αυτά και ιδιαίτερα στην Πάτμο, παρατηρούνται σχετικά αυξημένα κρούσματα καρκίνου του μαστού, πολλά από αυτά δε, σε μεταστατικό στάδιο.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου