Οι γυναίκες νιώθουν πιο σέξι το καλοκαίρι! Έρευνα

Οι γυναίκες νιώθουν πιο σέξι το καλοκαίρι! Έρευνα

Πιο όμορφες αλλά και πιο σεξουαλικές νιώθουν οι γυναίκες τους μήνες του καλοκαιριού. Μάλιστα τα δυο τρίτα των γυναικών παραδέχονται ότι θεωρούν τους εαυτούς τους πιο θελκτικούς το καλοκαίρι, με τα επίπεδα της σεξουαλικής διάθεσης να κορυφώνονται αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε (British Summer Time Report) έδειξε ότι το καλοκαίρι επιδρά πολύ θετικά στις γυναίκες βελτιώνοντας την αυτοεικόνα και τη διάθεσή τους. Όπως εξηγούν οι ειδικοί αυτό συμβαίνει γιατί το καλοκαίρι το φυσικό φως βοηθούν τη διάθεση σημαντικά. Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο ήλιος, εκτός από τη σωματική υγεία (η ηλιακή ακτινοβολία βοηθά στη σύνθεση της βιταμίνης D), κάνει καλό και στην ψυχολογία. Κάθε φορά που βγαίνουμε στον ήλιο, ανεβαίνουν τα επίπεδα σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει τη διάθεση.

Επίσης η γκαρνταρόμπα φαίνεται να επηρεάζει θετικά τις γυναίκες. Το καλοκαίρι υπάρχουν περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ποικιλία ρούχων, σε αντίθεση με τους κρύους μήνες που αναγκαστικά τα ρούχα είναι πιο βαριά.

Αυτή η εναλλαγή κάνει καλό, καθώς φαίνεται, στη γυναικεία αυτοεικόνα. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει στη διάθεση και η ελευθερία των ενδυματολογικών επιλογών του καλοκαιριού, με το μαγιό να αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Η καλή διάθεση και ο τρόπος που αυτή αποτυπώνεται στο πρόσωπο, το χαμόγελο αλλά και στη γλώσσα του σώματος, κάνουν το άλλο φύλο να έλκεται περισσότερο από τις γυναίκες και να το δείχνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η γυναίκα να ανατροφοδοτείται με καλή διάθεση με τελικό αποτέλεσμα να νιώθει ακόμη πιο γοητευτική και σέξι.