Κορονοϊός: Ραντεβού για εμβόλιο μέσω φαρμακείων – Στη μάχη και τα ΚΕΠ

Κορονοϊός: Ραντεβού για εμβόλιο μέσω φαρμακείων – Στη μάχη και τα ΚΕΠ

Προ των πυλών είναι η μεγαλύτερη υγειονομική επιχείρηση στην Ιστορία της Ελλάδας για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού . Οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ, ώστε όταν φτάσουν οι πρώτες δόσεις εμβολίων στις αρχές Ιανουαρίου, να διανεμηθούν άμεσα στα κέντρα εμβολιασμού και να ξεκινήσει η διαδικασία.

Η άυλη συνταγογράφηση στην οποία έχουν καταχωρηθεί 850.000 ασφαλισμένοι είναι μόνο ένα από τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει η Πολιτεία για το ραντεβού των ασφαλισμένων. Στη μάχη μπαίνουν τα φαρμακεία και τα ΚΕΠ για όσους δεν μπορούν να αξιοποιήσουν ψηφιακά κανάλια. «Θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία αυτής της χώρας, τα οποία είναι πάνω από 10.000 ως σημεία, έπειτα από μέριμνα του υπουργείου Υγείας, για να μπορέσει κανείς να κλείσει τα ραντεβού του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι πρώτες δόσεις εμβολίου της εταιρείας Pfizer αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας αμέσως μόλις ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δώσει το πράσινο φως, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.
Αρχές Ιανουαρίου θα αρχίσουν να γίνονται τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί. «Θέλουμε ένα εξάμηνο για να εμβολιάσουμε με δύο δόσεις 6 εκατομμύρια πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά κανάλια, θα μπορούν να απευθύνονται στα φαρμακεία μέσω των οποίων θα κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού.