Εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων της Pfizer Hellas για τα παιδιά

Εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων της Pfizer Hellas για τα παιδιά

Οι εργαζόμενοι της Pfizer Hellas, κάνοντας πράξη την αποστολή της εταιρείας να βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και ιδίως ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, πραγματοποίησαν για άλλη μια χρονιά εθελοντικές δράσεις, με σκοπό να συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών που έχουν ανάγκη. Οι δράσεις αυτές υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία» στην Αθήνα και το «Σπίτι της Άρσις» στη Θεσσαλονίκη, δύο Ιδρύματα, στα οποία η εταιρεία έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τα τελευταία δύο χρόνια.

Πάνω από 60 εθελοντές στην Αθήνα, ανέλαβαν το βάψιμο και τη διακόσμηση του δευτέρου ορόφου του κτιρίου της Εστίας Κοριτσιού στην Αγία Παρασκευή, ολοκληρώνοντας έτσι το έργο της πλήρους ανακαίνισης των χώρων του κτιρίου, που είχαν ξεκινήσει με προηγούμενες δράσεις τους. Παράλληλα, η πολυάριθμη ομάδα των εθελοντών στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του «Σπιτιού της Άρσις» στο Ωραιόκαστρο και διαμόρφωσαν τα υπνοδωμάτια των παιδιών ενώ ανακαινίσθηκε πλήρως και ο χώρος των αποδυτηρίων του Ιδρύματος.

«Η συνδρομή της Pfizer Hellas και των εργαζομένων της τα τελευταία χρόνια στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει, είναι για όλους εμάς πολύτιμη. Με  τη συνεχή στήριξη και την εθελοντική τους προσφορά, έχει δοθεί σε όλα τα κορίτσια μας η δυνατότητα καθημερινά να παίζουν και να χαμογελούν σε χώρους γεμάτους χρώματα και ζωντάνια», δήλωσε σχετικά η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εστίας Κοριτσιών «Φιλοθέη η Αθηναία», κα. Ουρανία Πανταζή.

Η Υπεύθυνη του Ξενώνα  «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» κ. Κολοβού Μαριάννα, δήλωσε σχετικά με την εθελοντική ενέργεια «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εργαζομένους της Pfizer Hellas, που για άλλη μια φορά ήρθαν και έφεραν χαμόγελα και χαρά στα παιδιά του Σπιτιού μας. Για όλους εμάς που εργαζόμαστε καθημερινά για να στηρίξουμε τόσο ψυχολογικά όσο και πρακτικά αυτά τα παιδιά, η βοήθειά αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική.»

O κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas, τόνισε «Για όλους εμάς στη Pfizer Hellas η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συνδέεται άμεσα με την αποστολή μας, που είναι να υπηρετούμε την Υγεία και τη Ζωή. Οι εργαζόμενοί μας, με την ενεργή τους συμμετοχή στη διαμόρφωση του προγράμματος ΕΚΕ της εταιρείας και με την εθελοντική τους εργασία σε όλες τις δράσεις που έχουμε υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια, κάνουν το όραμα πραγματικότητα. Το χαμόγελο και η χαρά των παιδιών αποτελεί για εμάς τη μεγαλύτερη ανταμοιβή και το σημαντικότερο κίνητρο για να συνεχίσουμε.»