Παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους για το ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς

Παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους για το ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς

Εμμένουν στην αποχή τους από το διάλογο με την κυβέρνηση οι επιστημονικοί φορείς αναφορικά με το προσχέδιο για τον νέο ασφαλιστικό νόμο. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι επιστημονικοί φορείς, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στοιχεία, όπως αναλογιστικές μελέτες, ποσοτικοποιήσεις.

Σήμερα μάλιστα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών κι έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση την Πέμπτη, στις 25 Φεβρουαρίου, ενώ θα προχωρήσουν σε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για να εκθέσουν τις απόψεις τους επί του προσχεδίου.

Οι επιστημονικοί φορείς θεωρούν ότι το παρόν προσχέδιο, ακόμη και υπό την εκδοχή των τροποποιήσεών του, διατηρεί απροκάλυπτα τον φορολογικό και δημοσιονομικό του χαρακτήρα, αγνοώντας τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου. Αυτό επιβεβαιώνεται, μάλιστα, και από την παράλληλη συζήτηση στη Βουλή.

Επαναλαμβάνουν ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνει επί τη βάσει του ασφαλίστρου και της παροχής και όχι επί φορολογικού χαρακτήρα ποσοστών επί του εισοδήματος.

Ζητούν να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης και επιφυλάσσονται, όταν θα έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία και μελέτες αναλογιστικές, να προβούν και στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

Οι επιστημονικοί φορείς παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και ζητούν από την κυβέρνηση την απόσυρση του προσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό νόμο.