Τι πρέπει να προσέχετε για τη φροντίδα των μαλλιών σας

Τι πρέπει να προσέχετε για τη φροντίδα των μαλλιών σας

Δεν χρειάζεται για στυλιζάρισμα να χρησιμοποιείτε αφρό, λοσιόν, τζελ, κερί και λακ, όλα μαζί. Ιδιαίτερα για φυσικά λουκ, ένα καλό στέγνωμα με ένα υψηλής ποιότητας σεσουάρ και το πιο αγαπημένο σας προϊόν στυλιζαρίσματος αρκούν. Η χρήση υπερβολικά πολλών, διαφορετικών προϊόντων, βαραίνει τα μαλλιά σας και μπορεί να δημιουργήσει κατάλοιπα που κολλάνε.

Μην υποβάλλετε τα μαλλιά σας σε απίστευτη ταλαιπωρία στυλιζάροντάς τα σε υπερβολική θερμοκρασία. Συνιστούμε να μην υπερβαίνετε τους 130°C σε λεπτά μαλλιά και τους 200°C σε μαλλιά με χοντρή τρίχα. Μάλιστα, το στυλιζάρισμα πάνω από τους 200°C μειώνει την αντοχή των μαλλιών σας κατά 50% και κάνει τα βαμμένα μαλλιά να χάσουν τη ζωντάνια τους πολύ γρηγορότερα.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας συσκευές στυλιζαρίσματος που σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε τη θερμοκρασία για να την προσαρμόσετε στον δικό σας τύπο μαλλιών.

Τα μαλλιά σας πρέπει να είναι πάντα, χωρίς καμία εξαίρεση, απολύτως στεγνά πριν το ίσιωμα.

Η ψαλίδα μπορεί να προκληθεί από ακατάλληλες χημικές επεξεργασίες όπως το ντεκαπάζ στο σπίτι που δεν έχει καλά αποτελέσματα. Αλλά ακόμη και οι φαινομενικά αθώες συνήθειες όπως το χτένισμα μαλλιών με χοντρή τρίχα με μία πολύ λεπτή χτένα ή όταν πειράζετε τα μαλλιά σας, μπορεί να προκαλέσουν ψαλίδα. Το ίδιο ισχύει και για το άγριο βούρτσισμα – ή, μάλιστα, το βούρτσισμα όταν τα μαλλιά σας είναι ακόμα υγρά.

Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ εύθραυστα και σπάνε εύκολα, πρέπει να προσέξετε τη διατροφή σας: τα μαλλιά σας χρειάζονται καλά αποθέματα βιταμίνης C, σιδήρου, πρωτεΐνης (αυτό είναι το κύριο συστατικό τους, άλλωστε), βιοτίνης, ψευδάργυρου και φυλικού οξέος.

Οι οδηγίες σε πολλά προϊόντα απαιτούν να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πετσέτα. Στην πραγματικότητα, το τρίψιμο των μαλλιών σας με πετσέτα μπορεί να δίνει ευχάριστη αίσθηση στο δέρμα του κεφαλιού σας, αλλά είναι αγριεύει την επιδερμίδα της τρίχας και αφήνει τα μαλλιά πιο πορώδη και εκτεθειμένα. Αντίθετα, πρέπει να στεγνώνετε τα μαλλιά σας πατώντας τα ελαφρά με μια μαλακή πετσέτα χωρίς να τρίβετε. Έπειτα, στεγνώστε τα καλά και απαλά με ένα σεσουάρ υψηλής ποιότητας.

Όταν χτενίζετε και βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, πρέπει πάντα να ακολουθείτε τη σωστή κατεύθυνση – το χτένισμα προς την αντίθετη κατεύθυνση και προς τις ρίζες, είναι πολύ σκληρή μεταχείριση για την επιδερμίδα της τρίχας.

Δεν χρειάζεται να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα. Αν σας αρέσει η αίσθηση των φρεσκολουσμένων μαλλιών και θέλετε να τα στεγνώστε με σεσουάρ, δοκιμάστε να τα ξεπλύνετε απλώς με καθαρό νερό.

Και μία συμβουλή για τους απαιτητικούς: αντί να χρησιμοποιήσετε νερό βρύσης, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό ή φιλτραρισμένο νερό. Το ασβέστιο στο νερό της βρύσης, ιδιαίτερα σε περιοχές με “σκληρό” νερό, αφήνει τα μαλλιά σας ξηρά.