Προσλήψεις στο ΚΕΘΕΑ

Προσλήψεις στο ΚΕΘΕΑ

Mε 8μηνες συμβάσεις, θα προσληφθούν οι 42 εργαζόμενοι στα επτά Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ, τα οποία κινδύνευαν με παύση της λειτουργίας τους, καθώς μέσα Ιουλίου λήγει η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Η διαδικασία για την προκήρυξη των  42 θέσεων έχει ολοκληρωθεί από την πλευρά του υπουργείου Υγείας και τις επόμενες μέρες αναμένεται η συνυπογραφή των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι  θα καλύψουν τις ανάγκες των επτά Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ τα οποία εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης και ψυχιατρικής νοσηρότητας (διπλή διάγνωση). Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος πληθυσμός, πριν τη δημιουργία αυτών των κέντρων, δεν είχε άλλη δυνατότητα θεραπευτικής φροντίδας, ειδικά στην περιφέρεια.

Το υπουργείο Υγείας χαρακτηρίζει τη λύση «προσωρινή» που δίνει «πίστωση χρόνου προκειμένου να εξασφαλιστούν προσλήψεις αορίστου χρόνου για το ΚΕΘΕΑ ,έτσι ώστε,  τα ψυχοδιαγνωστικά κέντρα να ενταχθούν στο δίκτυο των σταθερά επιχορηγούμενων δομών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων».

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των δημόσιων δομών αλλά και η λειτουργική διασύνδεσή τους, έτσι ώστε, οι θεραπευόμενοι να λαμβάνουν ποιοτική και έγκαιρη φροντίδα».