Ξεκίνησαν οι μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία!

Ξεκίνησαν οι μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα καθημερινά παρατηρούνται αθρόες μετακινήσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας προς τα Νοσοκομεία καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τονίζοντας πως οι αρμόδιοι των υγειονομικών περιφερειών, «προχωρούν αιφνιδιαστικά στις μετακινήσεις, χωρίς καμία ενημέρωση και με επιδεικτική αδιαφορία προς τους επιστημονικούς υπευθύνους των Κέντρων Υγείας».

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, «αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, με ολόκληρους νομούς να μένουν ακάλυπτοι από βασικές ειδικότητες και με τους ασθενείς να συνωστίζονται στα Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων για απλή εξέταση».
Τι αναφέρουν για την προκήρυξη θέσεων

Πρόσφατα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως προκηρύχθηκαν 455 θέσεις μόνιμων γιατρών με διάφορες ειδικότητες, για τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.

Ωστόσο, η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως ουσιαστικά, σε κάθε Κέντρο Υγείας αγροτικού ή αστικού τύπου, αντιστοιχεί ένας γιατρός, ενώ ταυτόχρονα αποχωρούν εκατοντάδες γιατροί λόγω λήξης συμβάσεων και επιλογής του ιδιωτικού τομέα.