Πρόστιμο σε σούπερ μάρκετ για πώληση φαρμάκων χωρίς συνταγή!

Πρόστιμο σε σούπερ μάρκετ για πώληση φαρμάκων χωρίς συνταγή!

Την επιβολή προστίμου σε σουπερ μάρκετ προτείνει ο ΕΟΦ προς τον Υπουργό Υγείας για παράνομη πώληση ΜΗΣΥΦΑ. Η καταγγελία έγινε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χίου στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο , ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμακων.

Στο έγγραφό του ο ΠΦΣ τονίζει πως «τα φαρμακευτικά προϊόντα της κατηγορίας ΜΗΣΥΦΑ για την διάθεση των οποίων δεν απαιτείται ιατρική συνταγή , διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία δια χειρός φαρμακοποιού»

Ο Π.Φ.Σ. στην επιστολή του ζητά επίσης «να ελεγχθεί η πηγή από την οποία η εν λόγω επιχείρηση προμηθεύεται παρανόμως τα προς πώληση ΜΗΣΥΦΑ και να επιβληθούν οι κατά νόμον κυρώσεις στους προμηθευτές».

Στην ενημέρωση του προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους ο ΠΦΣ αναφέρει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά : «αποδεικνύεται εκ νέου η σημασία της κοινής και συντονισμένης δράσης Π.Φ.Σ. και Φαρμακευτικών Συλλόγων προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάλογες έκνομες συμπεριφορές, οι οποίες θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία και πλήττουν το ελληνικό φαρμακείο» και « καλεί τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους σε εγρήγορση προκειμένου αφενός μεν να αποτρέπονται, αφετέρου δε να καταστέλλονται ανάλογες έκνομες συμπεριφορές».

Σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης τονίζει πως «Ο ΠΦΣ καθώς και οι φαρμακευτικού Σύλλογοι σε συνεργασία με τον ΕΟΦ , το Υπουργείο Υγείας και την Δικαιοσύνη , δεν θα επιτρέψει σε καμιά περίπτωση η Υγεία του ελληνικού λαού να διακυβεύεται από επιχειρηματικά συμφέροντα».